Parts Components
Image default
Electronica en Computers

Aan de slag met je zekeringkast

Je zekeringkast is het kloppende hart van de elektriciteit in je huis. Vanuit deze kast wordt de stroom verdeeld en verder gestuurd naar alle elektrische verbruikers die je in huis hebt, zoals je stopcontacten en je elektrische toestellen. Het is dus belangrijk dat dit kloppende hart goed werkt en goed onderhouden wordt. Ook wanneer je de elektronica in je huis uitbreidt of aanpast, moet je aanpassingen (laten) doorvoeren in je zekeringkast. Hier lees je alles wat je wil weten over je zekeringkast.

Wanneer zijn er aanpassingen in je zekeringkast nodig?

Wanneer je zekeringkast uitgebreid moet worden met automaten, differentieelschakelaars of een beltransformator, kun je deze aanpassing zelf uitvoeren. Een andere voorwaarde om hiermee te starten, is dat je huidige zekeringkast minimaal een tweepolige hoofddifferentieelschakelaar van 40 A, 300 mA heeft. Ook wanneer je extra stopcontacten in je woning wil plaatsen, kun je extra groepen toevoegen aan je zekeringkast. Verder kan het nodig zijn om bij een nieuwe keuken, of bij de aankoop van apparaten die veel elektriciteit verbruiken, ook een aanpassing door te voeren in je zekeringkast.
Wanneer je zelf aanpassingen wil gaan doen, zorg er dan zeker voor dat je goed weet waar je mee bezig bent. Heb je weinig ervaring met elektriciteit of ben je onzeker over de stappen die je moet nemen, schakel dan zeker de hulp in van een expert!

3, 2, 1 start!

Klaar om aan de slag te gaan? Haal dan het juiste materiaal in huis. Elektramat België is een betrouwbare online aanbieder van elektromaterialen en elektrotechniek. Deze groothandel is al jarenlang actief en heeft hierdoor de nodige expertise kunnen opbouwen om jou te adviseren en van de meest geschikte elektromaterialen te voorzien. Je vindt bij Elektramat België alle onderdelen die je nodig hebt om aanpassingen te doen aan je zekeringkast als om een nieuwe zekeringkast volledig van nul samen te stellen. Deze groothandel biedt je ook de mogelijkheid om je gewenste product helemaal naar wens samen te stellen wanneer je gebruik maakt van hun zekeringkast generator. In dat geval kies je al je benodigde onderdelen en zet Elektramat België je kast kosteloos in elkaar. Ze wordt dan ook gratis naar je thuis verzonden.

Voordelen van Elektramat België

Het is misschien wat onwennig om de onderdelen van je zekeringkast bij een online groothandel te bestellen, maar eigenlijk biedt dit je alleen maar voordelen. Zo is Elektramat België echt een specialist wanneer het aankomt op elektromateriaal en zekeringkasten, waardoor ze je heel gericht met al je vragen op weg kunnen helpen. Bovendien is hun deskundig advies op maat én gratis! Een ander groot voordeel van een online groothandel, is dat ze een groot en divers aanbod hebben dat altijd meteen beschikbaar is. Hierdoor heb je de garantie dat je bestelling enkele dagen nadat je ze online geplaatst hebt, bij je thuis geleverd wordt. Wat ook heel belangrijk is, is dat de prijzen in een online groothandel veel scherper zijn dan die in een fysieke winkel. Niets dan voordelen dus!