Parts Components
Image default
Dienstverlening

Het installatieproces van een gietvloer bij deze specialisten in regio Antwerpen

Bij ABBI Industrie kan je terecht als je geïnteresseerd bent in een gietvloer in hartje Antwerpen. Je kan bij hen betonnen gietvloeren laten plaatsen aan hoge kwaliteit. Het installatieproces van een gietvloer bij deze specialisten in regio Antwerpen begint bij een goede voorbereiding. Enkel zo krijg je een perfect afgewerkte vloer. We gaan dieper in op de verschillende stappen voor het laten plaatsen van een betonnen gietvloer.

De verschillende stappen

Allereerst moet de ondervloer vlak, droog en schoon zijn voordat de gietvloer geplaatst kan worden. Daarom moet de ondervloer eerst gereinigd worden en bij eventuele oneffenheden worden gladgestreken met behulp van kleine graafwerken. Als jouw vloer volledig nieuw is, wordt er vaak eerst een hechtingsprimer aangebracht. Dat zorgt voor een goede hechting van de gietvloer aan de ondergrond. Vervolgens wordt het mengsel aangemaakt dat de gietvloer zal vormen. Dat bestaat uit verschillende componenten, zoals harsen, kleurstoffen en vulstoffen. Als je betonnen gietvloeren gaat laten plaatsen kan je dus zelf de kleur ervan kiezen. Het mengen van deze componenten gebeurt in een speciale mengmachine van het bedrijf in Antwerpen, waardoor het dus niet mogelijk is om zelf een gietvloer te plaatsen. Het mengsel moet goed gemengd zijn voordat het op de ondervloer kan worden aangebracht. Als dat gebeurt is, kan het aanbrengen van de vloer beginnen. Dat gebeurt in verschillende lagen. Alles hangt af van de gewenste dikte van de vloer. Elke laag wordt zorgvuldig uitgestreken om een egale vloer te krijgen. Na elke geplaatste laag moet de vloer goed drogen voordat er een nieuwe laag over kan. Als de laatst laag is aangebracht, wordt de vloer helemaal afgewerkt. Deze afwerking bestaan uit een beschermende coating of het polijsten van de vloer. Je kan ook kiezen om een antisliplaag aan te brengen dat het veilig maakt voor jong en oud. Door een goede afwerking wordt de vloer extra duurzaam en slijtvast.

Laat jouw vloer plaatsen door deskundige

Bij ABBI Industrie in regio Antwerpen ben je zeker dat jouw gietvloer met zorg wordt geplaatst. Je kan er terecht voor allerlei soorten vloeren te laten plaatsen, van betonnen gietvloeren tot hydraulische vloeren. Ga voor meer informatie naar hun website www.abbi.be en vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan. De vriendelijke medewerkers helpen u maar al te graag verder.