Parts Components
Image default
Business / Automotive

Hierdoor zal het haar een natuurlijke glans krijgen

Na een kappersafspraak lijkt het haar altijd perfect te zitten voor de komende maanden. Echter is de glans en het volume er na een enkele wasbeurt al uit. Om iedere maand terug te keren naar de kapsalon is wellicht iets te enthousiast.

Om jou te helpen het glanzende haar te behouden, hebben verschillende kappers, onder meer uit de kapsalon in delft, hun tips gedeeld. De naar buiten gebrachte tips zal ik in dit artikel samenbundelen om jou te helpen bij het verkrijgen van schitterend haar.

Waardoor gaat het haar glanzen?

Om het glanzende haar te behouden, is het uiteraard prettig om te weten waar het haar door blijft glanzen. Door gesloten haarschubben en glad haar zal het licht worden weerkaatst, et voilà: glanzend haar! Dit verklaart ook direct de reden van dof haar: de haarschubben zullen hoogstwaarschijnlijk geopend zijn, waardoor het licht niet mooi wordt weerkaatst.

De geheimen

  1. Een kwalitatieve borstel

De welbekende cliché, maar het blijkt echt invloed te hebben op de glans van je haar. Door te beschikken over een goede borstel zal het haar minder snel beschadigen en afbreken.

De Tangle Teezer is een mooi voorbeeld van een kwalitatieve borstel. Door de flexibele pinnetjes glijdt de borstel soepel door het haar, zodat eventuele haarbreuken worden geminimaliseerd. Ook de D-Meli-Melo en de Wet Brush zijn welbekende favorieten en aangeraden door de dameskapper delft.

  1. Shampoo en conditioner

Het gebruiken van een conditioner heeft daadwerkelijk grote invloed op het haar. De conditioner is verantwoordelijk voor het sluiten van de haarschubben, waardoor het haar gaat glanzen én het haar minder snel zal beschadigen. Wel is het belangrijk dat de conditioner enkel in de puntjes wordt aangebracht.

Shampoo is minstens zo belangrijk. Door een voedende shampoo toe te voegen in je haarritueel zul je al snel een verbetering zien. Een shampoo met keratine zal bijdragen aan een prachtige glans.

  1. Na het wassen

Na het wassen zal het haarritueel zich nog kort voortzetten. Veel vrouwen föhnen het haar na het douchen, waarbij het gebruik van een hittebeschermer essentieel is om beschadigingen, waaronder verbranding, van het haar te voorkomen. Na het föhnen is het raadzaam om een beetje olie in het haar aan te brengen voor een optimale glans.

http://onekappers.nl