Parts Components
Image default
Auto's en Motoren

Hoe verkoop je een BTW auto?

Drie manieren om je btw auto of bus te verkopen

Je bedrijfsauto verkopen kan een hele klus zijn. Je gaat uiteraard voor de beste deal en dat kan tijd kosten. Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere manieren waarop je de verkoop van een bedrijfsauto, zoals een bus of een btw auto, kan regelen. We vertellen je hier meer over de drie belangrijkste verkoopmogelijkheden en de voor- en nadelen ervan.

1. Verkoop bedrijfsauto via online advertentiesites

Als je veel tijd over hebt, dan is het een goed idee om je btw auto of bedrijfsbus via een online advertentieplatform te verkopen. Je moet er dan wel rekening mee houden dat het afspreken met potentiële kopers en het onderhandelen over de prijs tijdrovend is. Ook moet je soms lastige discussies aangaan. Zit je ruim in je tijd, dan kun je op deze manier je auto voor een goede prijs verkopen. Check even of je moet betalen voor een advertentie of dat deze gratis is op de site van je keuze. De financiële afhandeling en de vrijwaring moet je zelf regelen. Deze manier van verkopen vraagt het meeste regelwerk, kost weinig en levert vaak de hoogste prijs op.

2. Je oude bus inruilen bij de dealer

Een tweede mogelijkheid, waar veel mensen voor kiezen, is om je oude bus in te ruilen bij de dealer. De auto die je niet meer nodig hebt, levert dan nog wat op, omdat je minder hoeft te betalen voor het nieuwe exemplaar dat je afrekent bij de autoverkoper. Je hebt op deze manier geen dubbele kosten voor het tijdelijk bezitten van twee bedrijfsauto’s. Helaas gaat het meestal om relatief kleine kortingen, dus je houdt geen groot bedrag over aan je inruil. Je loopt bovendien de korting mis die je vaak toch al kan bedingen bij de aankoop van een nieuwe auto.

3. Inkoopbedrijf gespecialiseerd in bedrijfswagens

Wat steeds meer mensen prettig vinden, is dat je bij een erkend Nederlands inkoopbedrijf de verkoop van bedrijfsauto zonder rompslomp en voor een goede prijs kan regelen. Het is wel belangrijk dat je een opkoper inschakelt die de inkoop van bedrijfsauto’s, bussen en btw auto’s als specialisme heeft. Meestal maakt het niet uit om welk merk het gaat en ook auto’s met motorproblemen of andere defecten zijn welkom. Met een online aanmelding en de vermelding van de gegevens van je auto start je het traject en krijg je snel een goed bod. Als de koop doorgaat, dan wordt je auto opgehaald en ontvang je een officieel RDW-vrijwaringsbewijs.

https://www.koopmijnbus.nl/