Parts Components
Image default
Internet marketing

Hoe een Instagram-pagina te brandmerken maken


content marketing boek

Het publiek van het sociale netwerk Instagram heeft de grens van 1 miljard gebruikers overschreden. Onder de geregistreerde accounts bevinden zich honderdduizenden pagina’s van merken, fabrikanten, winkels en servicebedrijven. Nu werkt het principe niet: “registreer een pagina – u krijgt gericht verkeer”. Er is maar één manier om aandacht te besteden aan een merkprofiel: persoonlijke Instagram-branding en unieke (of zeer herkenbare) stijlelementen creëren.

Wat omvat branding

Bij persoonlijke Instagram-branding gaat het erom een ​​set visuele tools te maken die accountbewustzijn en zichtbaarheid garanderen. De huisstijl is gebaseerd op de volgende elementen:

Avatar

Dit is de hoofdfoto waarop het logo of portret moet worden afgebeeld (als we het hebben over het brandmerken van iemands account). Aanbevelingen: goede kwaliteit, geen onleesbare opschriften. De avatar van het bedrijf moet een logo hebben (vooral als het herkenbaar is) of een symbool dat het type activiteit aangeeft. Een avatar voor een persoonlijke merkpagina – een groot portret in lichte kleuren op een neutrale achtergrond.

Adobe-accountavatar (974.000 abonnees) – merklogo op een rode achtergrond.

Omschrijving

Dit is een kort tekstblok (tot 150 karakters), waarin het wenselijk is om de naam, slogan, korte informatie over goederen / diensten, contacten te plaatsen. U kunt een uniek verkoopvoorstel maken, handige communicatiemethoden en leveringswijzen aangeven. Hier kunt u ook informeren over langlopende promoties. Het wordt aanbevolen om de beschrijving ongeveer om de 14 dagen te wijzigen, waarbij de reactie van het publiek wordt gevolgd – dit zal de ideale versie opleveren.

Aanbevelingen voor het visuele ontwerp van de beschrijving: schrijf elke zin op een nieuwe regel, gebruik emoji, kies de middelste uitlijning van de tekst. In zakelijke accounts is het ontwerp van de knop ‘Contact’ beschikbaar: u kunt de mogelijkheid configureren om snel een kantoor te bellen of een kantoor op de kaart op te geven.

Online modewinkel Trends Brands (29 duizend abonnees) heeft een korte en specifieke accountbeschrijving. Er zijn contacten, basisinformatie voor de doelgroep en emoticons om de aandacht te focussen.

Verhalen

Dit is de naam voor vastgezette verhalen met pictogrammen met dezelfde stijl. In zakelijke accounts dienen ze als een plaats voor aanvullende gegevens. Wat wordt aanbevolen voor zakelijke accountverhalen met merknamen: veelgestelde vragen, informatie over promoties, kennismaking (zodat nieuwe bezoekers begrijpen waar ze zijn gekomen), voorwaarden voor wedstrijden, promotiecodes, recensies, thematische categorieën, enz. Het wordt aanbevolen om merkhoezen in een uniforme stijl te gebruiken.

General Electric heeft nu een interessante reeks verhalen (411 duizend abonnees): de verhalen van de belangrijkste specialisten over hun werk zijn in dezelfde stijl ontworpen. Dit bedrijf was trouwens een van de eersten die verhalen gebruikte: letterlijk vanaf het moment dat de functie verscheen.

Inhoud

We hebben foto’s van hoge kwaliteit nodig voor het account, in het ontwerp waarvan een enkele stijlbenadering wordt getraceerd, in harmonie met de avatar en verhalen. Een enkele regel: hoogwaardige copyright-afbeeldingen die de regels van de service niet schenden. Als foto’s iemands morele en esthetische principes kunnen schenden (bijvoorbeeld foto’s van een cosmetische ingreep), is het beter om ze te verbergen in een galerij onder een mooie neutrale hoes. U kunt maximaal 10 foto’s in de galerij plaatsen. Beschrijvingen voor inhoud moeten in dezelfde stijl zijn.

De GoPro-fabrikant (16 miljoen abonnees) heeft content gericht op de emoties die de doelgroep van het merk ervaart (extreme sporten, sporters, reizigers). Algemeen onderwerp: “Foto van de dag”: foto’s met deze kop krijgen honderdduizenden likes.

Hashtags

Dit zijn tools om snel berichten te vinden met de naam van het bedrijf en verwante woorden die passen bij de branche. De postlimiet is 30 tags. Het wordt aanbevolen om tags van alle frequentieniveaus te gebruiken. Maar erop vertrouwen dat ze een onderdeel van promotie zijn, is het niet meer waard. Maar om het bewustzijn te vergroten, kunt u de aanbevelingen gebruiken:

gebruik meer hashtags. Gebruik in het begin de belangrijkste;

als u een regionaal bedrijf heeft, geef dan een geografische hashtag op;

gebruik in elk bericht een tag met de merknaam om de bekendheid te vergroten;

trends volgen en gebruiken in relevante publicaties% 

Gevolgtrekking

Het enorme publiek van het sociale netwerk is een voordeel. Maar tegelijkertijd gaat het account van een bedrijf of een persoon gemakkelijk verloren tussen een miljard accounts. Branding is een kans om de aandacht van doelgroep te trekken. Maak alle elementen uniek: avatar, beschrijving, verhalen, berichten. Wanneer u de tool gebruikt voor het maken van visuele inhoud, vergeet dan niet de kenmerken van het promoten van een merkgerelateerde zakelijke account:

zich houden aan één stijl met dezelfde filters (niet meer dan drie);

voeg een logo-afbeelding toe aan elke foto voor publicatie;

versier alle opschriften met merklettertypen zodat ze na verloop van tijd herkenbaar worden;

maak thematische rubrieken met inhoud die nuttig is voor het publiek (recensies, promoties, nieuws, enz.).

De visuele component is de mogelijkheid om het account correct te presenteren, te markeren. Dit is de eerste stap. Vervolgens is het belangrijk om inhoud van hoge kwaliteit te maken en deze op competente wijze te promoten.

 takumi influencer

https://marketingbook.shop/