Parts Components
Image default
Woning en Tuin

Pand verkopen; hoe krijg je hier de hoogste prijs voor?

Het zijn ideale prijzen voor eigenaren van vastgoedobjecten. De prijzen zijn immers door het dak heen gegaan, waardoor je voor geld jouw vastgoedobjecten kunt verkopen. Maar, hoe krijg je hier nou daadwerkelijk de hoogste prijs voor? En waar moet je goed rekening mee houden?

Bied jouw object via meerdere kanalen aan

Iets wat sowieso aan te raden is, is om jouw vastgoedobject via meerdere kanalen aan te bieden. Je kunt jouw vastgoedobject bijvoorbeeld via Funda aanbieden, maar je kunt ook meerdere vastgoedinvesteerders contacten. Mogelijk hebben de investeerders directe interesse om jouw vastgoedobject over te nemen.

Bij jouw pand verkopen heb je dus meer dan voldoende mogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om deze mogelijkheden slim tegen elkaar uit te gaan spelen. Zorg ervoor dat je dit wel moreel verantwoord houdt; het tekort aan huizen/objecten in Nederland is eigenlijk niet iets om mee te sollen.

Durf te onderhandelen

Krijg je mooie biedingen op jouw vastgoedobject binnen? Durf in dat geval te onderhandelen. Door op de juiste manier te onderhandelen, kun je er wellicht nog een paar procent bovenop krijgen. Een paar procent klinkt wellicht niet al te veel, maar dat is uiteraard wel het geval als het om flinke bedragen gaat. Elk extra procent dat je weet te bedingen, is pure winst.

Volg je gevoel

Ook is het erg verstandig om altijd jouw gevoel te volgen. Heb je bij een bepaalde potentiële koper een goed onderbuikgevoel? Dan krijg je een voldaan gevoel als je het object aan die koper verkoopt.

Let goed op voorbehoudsclausules

Het is tegenwoordig vrij normaal om een bod te doen onder bepaalde voorbehouden. Zo kiezen veel partijen voor een voorbehoud van financiering. Mocht hun financiering niet rondkomen, kunnen zij afzien van de koop van het object. Ga daarom goed na welke voorbehoudsclausules de potentiële kopers hanteren. Richt je hierbij niet alleen op de hoogte van het bod. Je kunt beter een vastgoedobject voor een paar duizend euro én zonder een voorbehoudsclausule verkopen. Dáármee heb je immers directe zekerheid.