Parts Components
Image default
Aanbiedingen

Repareer je airco: blijf koel deze zomer!

Repareer je airco: blijf koel deze zomer!

In de zomermaanden worden de temperaturen hoog en dat kan ervoor zorgen dat je je minder comfortabel voelt op je werkplek of in huis. Gelukkig kun je dit probleem oplossen door een airconditioner aan te schaffen. Een airco zorgt voor verkoeling, zodat jij je op je gemak kunt voelen terwijl je werkt, slaapt of ontspant. Het kan echter gebeuren dat je airco kapot gaat, maar dat betekent niet dat je hem niet meer kunt gebruiken! In dit artikel vertellen we je hoe je je airco kunt repareren en klaarmaken voor de zomermaanden met behulp van losse airco onderdelen.

 

Vervang de condensor

De condensor is een belangrijk onderdeel van de airco, omdat het warme lucht afvoert en koude lucht produceert, waardoor de temperatuur in de kamer daalt. Als de condensor kapot gaat, kan de airco niet goed werken en zal de temperatuur in de kamer niet afnemen. Gelukkig kun je deze gemakkelijk vervangen. Zorg ervoor dat je een nieuwe condensor koopt die exact overeenkomt met het vorige exemplaar. Schakel vervolgens de airco uit, verwijder het oude onderdeel en plaats de nieuwe condensor op dezelfde plek. Schakel de airco weer in en alles zou weer moeten werken.

 

Repareer de compressor

De compressor is het hart van de airco en is verantwoordelijk voor het circuleren van koelmiddel door de airco. Als de compressor kapot gaat, zal de airco niet meer werken en zal het te warm blijven in de kamer. Gelukkig kun je de compressor ook repareren. Het is belangrijk om het juiste type compressor te kiezen dat past bij de airco. Dit is meestal te vinden in de handleiding van de airco. Schakel vervolgens de airco uit en vervang het oude onderdeel en plaats de nieuwe compressor op dezelfde plek als de vorige. Schakel de airco weer in en geniet van de koele lucht.

 

Vervang het koelmiddel

Het koelmiddel is het gedeelte van de airco dat verantwoordelijk is voor het koelen van de lucht. Als het koelmiddel op raakt, zal de airco niet meer goed werken en zal het te warm blijven in de kamer. Gelukkig kun je het koelmiddel vervangen. Je kunt hiervoor een specialist inhuren of je kunt het zelf doen. Om het zelf te doen, moet je eerst de airco uitschakelen en het koelmiddel verwijderen. Vervolgens voeg je het nieuwe koelmiddel toe en schakel je de airco weer in.

 

Vervang de ventilatormotor

De ventilatormotor is verantwoordelijk voor het blazen van koele lucht door de airco. Als deze motor niet werkt, zal de airco ook niet goed functioneren. Gelukkig kun je de ventilatormotor eenvoudig vervangen. Schakel hiervoor de airco uit en haal de motor uit de airco. Vervolgens kun je de nieuwe motor in dezelfde positie plaatsen als de oude. Met dit nieuwe onderdeel kan jij zorgen voor een aangename temperatuur in de kamer.

Met een goed werkende airco ben je verzekerd van verkoeling in de warme zomermaanden. Het kan wel voorkomen dat de airco kapot gaat, maar met behulp van de juiste onderdelen kun je hem gemakkelijk repareren. Vervang de condensor, repareer de compressor, vervang het koelmiddel en vervang de ventilatormotor voor een volledige reparatie. We hopen dat deze tips je helpen om je airco weer volledig werkend te krijgen en dat je met volop verkoeling van de komende zomermaanden kunt genieten!

 

https://fixpart.be/