Parts Components
Image default
Business / Automotive

Verkeersongelukken in de landbouw

Elke dag dat je weer opstaat lijkt de tijd zo ontzettend langzaam te gaan. Je leeft naar het weekend of van dag tot dag, maar wanneer je terug kijkt dan lijkt de tijd altijd ontzettend snel zijn gegaan. Zelfrijdende auto’s lijken bijvoorbeeld nog ver weg, maar voor je het weet ben je niks anders gewent. Heel veel ontwikkelingen gaan erg snel, maar zolang de zelfrijdende auto er nog niet is dan zijn we nog afhankelijk van onze eigen rij of stuur talenten. Het besturen van een voertuig is niet altijd even gemakkelijk. We hebben het dan niet alleen over de gewone auto, maar ook over campers, tractors, overige agrarische voertuigen of caravans. Zolang we nog geen zelfrijdende auto’s of andere voertuigen hebben moeten we op onze eigen rij talenten vertrouwen en dat gaat niet altijd even geweldig.

 

Uit een onder uit 2012 blijkt bijvoorbeeld dat het aantal dodelijke ongevallen met agrarische voertuigen in de laatste jaren is verdubbeld. Dat is een schokkende uitkomst van het onderzoek, vooral omdat met de normale voertuigen heel goed lijkt te gaan. Ongevallen met normale voertuigen nemen vooral af in de laatste jaren. Toch blijkt het de hele andere kant op te gaan met de agrarische voertuigen. De onderzoekers beweren dat de oorzaak van de stijging in dodelijke verkeersongevallen ligt in de schaalvergroting in de landbouw. Hierdoor zullen agrarische voertuigen grotere afstanden moeten afleggen, vaak gaat dit met de openbare weg omdat dit een stuk gemakkelijker is. De normale wegen zijn helemaal niet geschikt voor grote agrarische voertuigen als een tractor.

 

Om toch de veiligheid te kunnen verhogen wordt het steeds gewoonlijker in de laatste jaren dat ook de agrarische voertuigen voorzien zijn van op zijn minst een camerasysteem. Camerasysteem landbouw kan misschien verplicht worden in de nabije toekomst. Een camerasysteem bestaat onder andere uit een achteruitrij camera en enkele displays of monitoren.

http://www.vanzwitserland.nl/