Parts Components
Image default
Business / Automotive

Verschillende muziekstijlen

Muziek luisteren wie doet dat nou niet? Iedereen doet het wel of het nu in de auto, thuis, op het werk of tijdens het sporten is, iedereen luistert wel eens een lekker nummertje. Wist je dat er honderden muziekstijlen zijn? Dit is een hele hoop. Je hebt een aantal populaire stijlen die iedereen kent zoals hardstyle en pop, maar er zijn ook wat minder bekende stijlen zoals lowercase. In deze blog ga ik een aantal muziekstijlen bespreken en wat ze inhouden.

Hardstyle
Hardstyle is een muziek genre dat veel overeenkomsten vertoond met hardcore en hardtrance. Hardstyle is een snelle en elektronische muziekstijl. Het tempo ligt meestal rond de 150bpm. De spreiding in het aantal bpm is door de jaren heen wat meer toegenomen. Er worden steeds meer platen gemaakt die een tempo hebben van 130 tot 160 bpm. Het streefdoel voor dj’s is vaak rond de 150bpm.

De sound is karakteristiek voor de stijl en je kan hem omschrijven als harde beats die gecombineerd worden met een aantal melodielijnen. Veel dj’s die hardcore platen maken, maken nu ook hardstyle platen. Dit komt omdat de populariteit van hardstyle erg toeneemt. Hardstyle wordt over de wereld vaak gecombineerd met hardtrance of hardcore.

Techno
Techno is een elektronische muziekstijl die in de jaren 70 als eerst ontwikkelt werd. Techno werd vooral in de jaren 80 populairder toen het wat groter werd in de VS en Duitsland. Techno heeft een aantal varianten zoals: breakbeat, trance en house. Wat elke techno plaat wel heeft zijn minimale veranderingen in de opzwepende baslijnen.

Luisteren
Er zijn nog veel meer soorten muziekstijlen die je kan gaan ontdekken buiten techno en hardstyle, maar waar kan ik dit allemaal luisteren? Je kan veel genres via de radio luisteren. Via internet radio luisteren kan je zowat elke stijl gratis beluisteren. Buiten de radio is Spotify ook nog een aanrader. Ontdek welke stijl het beste bij jou past.

http://www.radioluisteren.be