Parts Components
Image default
Business / Automotive

Schimmelvorming na lekkage

Een kapot en lekkend dak kan enorm veel schade en kosten opleveren en naast het feit dat het vaak een duur grapje is, is het ook niet erg gezond vanwege schimmelvorming. Een lekkage kan ook voor heel veel onvoorziene kosten zorgen en dus is het van groot belang dat je er vroeg bij bent wanneer een dak de eerste tekenen van afbraak begint te tonen. Om zeer hoge kosten te vermijden is het dus erg belangrijk om een daklekkage repareren en het liefst zo snel mogelijk.

Vlekken

Uw dak is zeker aan vernieuwing toe wanneer u bruine en/of gele vlekken begint tegen te komen rondom het dak of op de muur. Dit betekent namelijk dat de kans erg groot is dat er langdurig vocht op de desbetreffende plek is. Dit kan uiteraard nooit veel goeds betekenen. Bij dergelijke vlekken is er dat mogelijk dat de buitenmuren het vocht absorberen en dit eindigt uiteindelijk in de vlekken waar we het over hebben. Naast de vlekken kan u ook een muffe geur opmerken, het behang begint los te laten, de verf bladert af en er onstaat schimmelvorming. Vaak beginnen de problemen heel onschuldig en zijn er misschien maar een aantal kleine zwarte vlekjes te zien. Vaak trekt men dan nog niet aan de bel en wacht af, maar dit moet u zeker niet doen. Deze kleine onschuldige zwarte vlekjes kunnen zich doorontwikkelen tot grote en zeer hardnekkige vlekken op de muur die er maar moeilijk tot niet uit te krijgen zijn.

Het probleem aanpakken

Wanneer de problemen echt groot zijn geworden wordt er vaak een dakrenovatie aangeraden. Hiermee wordt het probleem bij de wortel aangepakt en zal er niet nog meer vocht in de muren teerecht komen. Daarnaast kan het handig zijn om als voorzorgsmaatregelen eens in de zoveel tijd een dakinspectie plaats te laten vinden. Als er tekenen zijn van lekkage dan bent u er op deze manier vroeg bij en zal dit u heel veel besparen in de kosten.