Parts Components
Image default
Woning en Tuin

Welke meubels mogen niet ontbreken in mijn slaapkamer?

Ben je verhuist en sta je op het punt om je slaapkamer in te richten? Of ben je klaar met de huidige inrichting van de slaapkamer? Dan is deze blog speciaal voor jou geschreven. In deze blog lees je alles over welke meubels je wel en niet moet plaatsen in je slaapkamer. Verder worden er enkele tips gegeven om de boel een beetje aan te kleden en zijn er bepaalde dingen die je absoluut niet moet doen. Lees snel verder.

Het bed is natuurlijk essentieel

Er zijn voor de slaapkamer natuurlijk onderdelen niet absoluut niet mogen ontbreken. De eerste natuurlijk het bed. Het bed is veruit het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer. Dit is ook een slaapkamer meubel waar je als gebruiker niet op moet besparen. Met een bed doe je gemiddeld 10 – 15 jaar en is de plek waar je lichaam tot rust kan komen. Veel studenten of mensen met kleine slaapkamers hebben aan alleen een bed soms al genoeg. Voor de meeste onder ons geldt dit niet, en willen dus meer plaatsen in de slaapkamer. Hieronder noemen we een aantal slaapkamer meubels en vertellen we je of deze wel of niet in de slaapkamer moeten staan.

Televisie

Een veel voorkomend onderdeel in slaapkamers is de televisie. Eigenlijk is dit vreemd, want dit onderdeel heeft veel nadelen. Ten eerste is het slecht voor je nachtrust als je net voor het slapen gaan nog even tv kijkt of op je telefoon zit. Ten tweede komt er veel warmte van elektronische apparaten af. Dit is dus niet lekker als je wilt slapen in de zomer. Ten derde is een televisie vaak niet mooi voor de uitstraling van de slaapkamer. Een aanrader is om de televisie in de woonkamer te houden en geen televisie toe te voegen aan de slaapkamer.

Commodes

Een absolute ja. Een commode is een absolute go als het gaat om slaapkamer meubels. Een commode heeft verschillende voordelen. Een commode biedt ten eerste heel veel opbergruimte door de lades die aanwezig zijn. Ideaal om kleding, speelgoed of andere spulletjes in op te bergen om te zorgen voor een opgeruimde slaapkamer. Ten tweede kun je de bovenkant van de commode ook nog gebruiken. Hier kun je bijvoorbeeld je baby verschonen, maar kun je ook een luchtje kwijt of andere spulletjes die je graag bij de hand wil.

Commode

Kledingkasten

Een kledingkast kan een ja zijn, maar ook een nee. Dit heeft vooral te maken met de grootte van je slaapkamer en de rest van je woning. Is de slaapkamer klein? Dan wordt niet aangeraden om de ruimte nog kleiner te maken met een kledingkast. Ondanks het feit dat je spullen kan opbergen neemt het ook veel ruimte in beslag. Een alternatief voor een normale kledingkast, is een kledingkast met schuifdeuren. Zo heb je in ieder geval geen last van openslaande deuren. Ook een kledingrek kan een mooie toevoeging zijn.

Nachtkastjes

Ook voor nachtkastjes geldt dat zo wel een ja als een nee kan zijn. Dit heeft ook weer te maken met de hoeveelheid ruimte. Als er voldoende ruimte is wordt wel aangeraden om een nachtkastje toe te voegen. Dit vooral om het feit dat je daar een nachtlampje op kan zetten en een eventueel glas water. Ook kan je door wat leesvoer kwijt in de nachtkastje die je net voor slapen gaan kan gebruiken.

Decoratie tips

Naast de slaapkamer meubels kun je de slaapkamer verder aankleden door wat andere dingen te doen. Ten eerste zijn de kleuren van de muur belangrijk, maar je kunt ook denken aan welk beddengoed je uitkiest of het toevoegen van wanddecoratie of het toevoegen van een mooie plant. Er zijn diverse mogelijkheden om jou slaapkamer net wat mooier te maken. Tip: Let goed op de verlichting van de slaapkamer. De verlichting kan de sfeer maken of kraken.