Parts Components
Image default
Zorg

3 taken van een KNO-arts

KNO-artsen, specialisten in keel, neus en oor, zijn heel belangrijk in de geneeskunde. Ze behandelen allerlei problemen met oren, neuzen, kelen en andere delen van het hoofd en de hals. In dit artikel bespreken we de drie belangrijkste taken van een KNO-arts en laten we zien hoe belangrijk ze zijn voor onze gezondheid.

Oor

Een KNO-arts bekijkt en behandelt allerlei oorproblemen. Het oor is ingewikkeld, en problemen kunnen leiden tot gehoorverlies, ongemak of pijn. KNO-artsen behandelen deze problemen om hun patiënten beter te laten leven. Ze behandelen allerlei oorklachten, van simpele oorontstekingen tot complexe problemen als gehoorverlies en tinnitus (oorsuizen). Ze gebruiken speciale Medilaser instrumenten en technieken voor nauwkeurige diagnoses. Als je gehoorproblemen hebt, kan de KNO-arts een gehoorapparaat aanbevelen en afstellen. Soms zijn operaties, zoals aan het middenoor of cochleaire implantaten, nodig om het gehoor te verbeteren.

Neus- en sinus

KNO-artsen richten zich ook veel op de neus. Ze behandelen zowel functionele als uiterlijke problemen van de neus. Ze hebben veel te maken met klachten zoals verstopte neuzen en scheve tussenschotten. Deze artsen kunnen operaties uitvoeren om problemen met het neusschot recht te zetten en de grootte van de neusschelpen te verminderen. Ze pakken ook neusallergieën aan, waardoor patiënten minder last hebben van allergische reacties. De sinussen, die in de neus zitten, zijn ook een werkgebied voor KNO-artsen. Ze gebruiken speciale, minder ingrijpende technieken om problemen zoals chronische sinusitis en neuspoliepen te behandelen, wat vaak goede resultaten geeft voor mensen met langdurige sinusproblemen.

Keel- en hoofd- en hals

De keel en andere delen in het hoofd- en halsgebied zijn belangrijk voor KNO-artsen. Zij vinden en behandelen van allerlei keelproblemen. Denk aan het verwijderen van amandelen tot ingewikkeldere zaken zoals problemen met de stembanden. Ze doen vaak operaties om amandelen en adenoïden te verwijderen. Dit helpt bij terugkerende keelinfecties en ademhalingsproblemen, vooral bij kinderen. Ze helpen ook bij slaapproblemen, zoals snurken, door soms operaties aan het zachte gehemelte te doen. De keel en andere delen in het hoofd- en halsgebied zijn belangrijk voor KNO-artsen. Ze doen vaak operaties om amandelen en adenoïden te verwijderen, wat helpt bij terugkerende keelinfecties en ademhalingsproblemen, vooral bij kinderen.