Parts Components
Image default
Zorg

Zo vind je een opleiding die bij jou past

Op jonge leeftijd dien je al een keuze te maken voor een opleiding. Sommige weten van jongs af aan al meteen wat ze willen doen, andere hebben nog geen idee. Dan kan het voorkomen dat je een aantal opleidingen volgt maar dat dit net niet is wat je zoekt. Dan kun je in gesprek gaan met een opleidingscoach of je kunt een studiekeuzetest doen. Door een aantal vragen te beantwoorden kun je zien waar jouw interesses liggen en wat je leuk vind. Misschien wil je de schoonheidsspecialist opleiding volgen en later je eigen praktijk beginnen. Door de test te doen zie je direct wat bij jou past en wat niet. Aan de hand daarvan kun je onderzoeken welke opleidingen hier mooi bij aansluiten. Zo kom je uiteindelijk bij een opleiding die bij jou past.

Volg een opleiding tot schoonheidsspecialiste

Als schoonheidsspecialist kun je mensen heerlijk in de watten leggen. Je zorgt ervoor dat ze met een goed gevoel en een stralende huid de salon weer verlaten. Voor velen is een bezoekje aan een schoonheidsspecialist echt even een momentje voor zichzelf. Jij kunt hier positief aan bijdragen waardoor je mensen echt blij kunt maken. Klinkt dit interessant? Dan kun je een schoonheidsspecialist opleiding volgen. Hier leer je alle kneepjes van het vak zodat je na de opleiding zelf aan de slag kunt gaan, van ontharen met een ontharingslaser van Medilaser tot aan fijne gezichtsbehandelingen. De opleiding bestaat uit veel praktijk zodat je vol zelfvertrouwen je eerste klant kunt behandelen.

Krijg les van ervaren vakdeskundige

Je leert het meeste van mensen die al jaren in het vak zitten. Zij weten immers hoe het moet en hoe juist niet. Ook zijn de klassen vaak kleiner. Hierdoor is er meer aandacht voor jou en krijg jij de tijd en de ruimte om alles goed te leren en vragen te stellen. Het voordeel van een specifieke opleiding is dat iedereen interesse heeft in hetzelfde vak. Zo leer je snel nieuwe mensen kennen en kun je onderling ervaringen en kennis uitwisselen. Wie weet worden jouw klasgenoten straks wel jouw collega’s. Afhankelijk van de opleiding heb je na een aantal jaar je diploma op zak en kun je zelf aan de slag als schoonheidsspecialiste. Of je nu jouw eigen salon opent of dat je bij een mooie salon gaat werken; jij kiest. Ook kun je na je opleiding nog verder leren om meer kennis op te doen. 

Wat leer je allemaal in de opleiding

Een schoonheidsspecialist doet meer dan alleen een massage geven of ontharen. Zo komen er interessante onderwerpen aan bod als: anatomie, pathologie en fysiologie, productleer, hygiƫne en veiligheid en plastische chirurgie. Ook leer je alles over make-up en het verzorgen van nagels. Na het volgen van de opleiding heb jij een brede kennis opgedaan zodat jij als allround schoonheidsspecialist aan de slag kunt gaan. Zo kun je altijd nog kijken waar jouw specificaties liggen en hierop uitbreiden. Je werkt tijdens de opleiding met apparatuur en producten. Deze hoef je niet zelf aan te schaffen maar zitten inbegrepen bij het lesgeld. Op die manier blijft de opleiding betaalbaar en daardoor aantrekkelijk om te volgen. Is schoonheidsspecialiste iets voor jou? Kijk dan of er nog plek is en schrijf je in voor de opleiding.