Parts Components
Image default
Aanbiedingen

Auto verkocht? Dit staat vermeld in de verkoopovereenkomst!

autoverkoop site belgie

 

auto verkopen 

tweedehands auto

 

Koopt u een nieuwe of gebruikte auto bij een dealer, dan krijgt u altijd een koopcontract. U kunt dit het beste als voorbeeld gebruiken bij het zelf verkopen van een auto. De verkoopovereenkomst bevat de contactgegevens van de koper en verkoper, evenals alle informatie over de verkochte auto, zoals het merk, model, kilometerstand, chassisnummer, datum van eerste gebruik, geldige datum van registratiecertificaat en inspectiecertificaat. Al deze documenten moeten trouwens bij de koper worden bezorgd.

Het is ook belangrijk om alle details van het voertuig (zoals schade) op te nemen in de verkoopovereenkomst. Uiteraard wordt ook de prijs aangegeven en wordt de overeenkomst door beide partijen ondertekend. Na het afsluiten en ondertekenen van de verkoopovereenkomst kunt u afscheid nemen van gebruikte auto’s. Maar waarom is al dit beheer eigenlijk nodig?

Wettelijke overeenkomst

Het verkoopcontract is een wettelijk document. Door alles in het document op te nemen, kunt u altijd bewijzen of er na verkoop een probleem is. Maak je geen zorgen, je hoeft geen beroep te doen op een advocaat of notaris om je auto te verkopen. U kunt uw eigen verkoopcontract maken. Er zijn veel voorbeelden online om u te helpen.

Welke documenten?

We hebben hierboven de informatie vermeld die in de verkoopovereenkomst moet worden vermeld. Met bovenstaande gegevens heb je een solide basis. Uiteraard kunt u er altijd voor kiezen om andere informatie over de auto toe te voegen, zoals brandstoftype, kleur, uitvoering etc. Vergeet bij de verkoop niet de autopapieren aan de koper te verstrekken. Om te voorkomen dat u documenten kwijtraakt, kunt u een lijst toevoegen aan de verkoopovereenkomst. Tijdens het verkoopproces kunt u met de koper door de lijst bladeren en elk document controleren. Hieronder volgt een lijst met documenten die u niet mag vergeten:

• Kentekenbewijs: geel / grijs bestand, bestaande uit twee delen

• Gelijkvormigheidsattest of gelijkvormigheidsattest: attest van de fabrikant

• Formulier “Aanvraag voertuigregistratie” of roze formulier

• Testcertificaat of groene kaart

• Verkoopinspectie en bijbehorende tweedehandsrapporten

• Car Pass: een document dat de kilometerstand van uw auto bevestigt

• Handleiding meegeleverd met de auto

•onderhoudshandleiding

Nieuwe automodellen worden niet altijd geleverd met onderhoudshandleidingen. Het onderhoud is digitaal opgeslagen op de sleutel. In dat geval is het onmogelijk en daarom ook niet nodig om onderhoudshandleidingen uit te geven, hoewel het nuttig kan zijn om alle documenten met betrekking tot eventuele reparaties en onderhoud apart te bewaren. Op deze manier kunt u direct alle belangrijke informatie over de auto tonen aan geïnteresseerde kopers. Zorg er bovendien voor dat u beide delen van het registratiecertificaat verstrekt. Standaard zit één onderdeel in de auto en moet het tweede onderdeel thuis zijn.

Inspectie verkoop

Als u uw auto aan een particulier verkoopt, moet u een verkoop- of tweedehands inspectie uitvoeren. Er zijn twee soorten tweedehandsinspecties: visuele inspectie en uitgebreide inspectie. Wanneer uw auto volledig is geïnspecteerd en minder dan twee maanden voor de verkoop een groene kaart heeft ontvangen, wordt er een visuele inspectie uitgevoerd. In alle andere gevallen wordt automatisch een volledige tweedehandsinspectie verzorgd. Na controle van de verkoop ontvangt u uw tweedehandsautorapport en Car-Pass. De rijpas is verplicht en vermeldt het aantal gereden kilometers. De voertuigpas is bedoeld om fraude in kilometers te bestrijden.

Verkoop auto aan dealer

Je leest: autoverkoop brengt veel met zich mee. Sommige verkopen kunt u vereenvoudigen door aan autodealers te verkopen. In dit geval is het niet nodig om verkoopinspecties uit te voeren, inclusief Car-Pass. Alle andere bovengenoemde documenten moeten nog steeds worden geleverd en de verkoopovereenkomst is nog steeds nodig. Uiteraard kunt u uw autodealer om hulp vragen. Ongetwijfeld heeft hij in dit geval een modelcontract gebruikt.

Verkoopcontract

Bent u niet tevreden over al deze managements? Vervolgens kunt u overwegen om de auto op de verkoopsite te registreren, bijvoorbeeld een professional om de verkoop te regelen. Het enige wat u hoeft te doen is uw auto online te registreren en enkele duidelijke foto’s toe te voegen. Het vinden van kopers en het onderhandelen over prijzen gebeurt volledig via de website. U hoeft hier geen tijd aan te besteden.

Wanneer u aan een autoverkoopwebsite werkt, ontvangt u een verkoopcontract. U hoeft er niets aan te doen. Pas nadat u de offerte heeft geaccepteerd, komt de koopovereenkomst tot stand. De overeenkomst is bindend, wat betekent dat u kunt garanderen dat u de overeengekomen prijs ontvangt, tenzij uw auto totaal anders is dan de beschrijving die u heeft opgegeven.

U verkoopt via onze website aan autodealers, dus u hoeft geen verkoopcontrole te overleggen. U moet nog steeds alle documenten die bij de auto zijn geleverd, zoals registratiecertificaten en conformiteitscertificaten, afleveren.

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/2-de-hans-auto/