Parts Components
Image default
Business / Automotive

Reparatie van D-sluitingen

Heeft u D-sluitingen die zijn vervormd? Laat deze dan snel vervangen of repareren om onveilige situaties te voorkomen. De reparaties moeten door een deskundige worden uitgevoerd. Vaak komt er namelijk laswerk aan te pas. Dit moet worden gedaan door een deskundige die de fabrikant van het kettingwerk heeft gemachtigd. Ga dus niet zelf aan de slag! 

Laat uw D-sluitingen keuren

Werkt u met D-sluitingen, dan is het goed om rekening te houden met de keuringen. Deze zijn elk jaar verplicht. Door deze keuringen elk jaar te laten uitvoeren zorgt u voor een veilige werkomgeving voor uw werknemers. Laat ook vooral uw D-sluitingen elke vier jaar beproeven. Een veilige werkomgeving is immers van groot belang! Laat u netjes alle keuringen op tijd doen, dan nog is het verstandig om te blijven controleren of het veilig is om te werken met de sluitingen. Kijk bijvoorbeeld of de sluitingen en pin van dezelfde fabrikant zijn en of u de pen met de hand kunt vastzetten. Daarnaast is het belangrijk dat het schroefdraad niet beschadigd is. Ziet u dat er iets mis is met de sluitingen, stop dan direct met werken met deze sluitingen en laat een keurmeester van de EKH komen. 

Keuringen door EKH

Bij EKH geloven wij in veilig werken. Helaas is er echter veel onduidelijkheid omtrent de praktische invulling van de wet- en regelgeving rondom het keuren van hijsmiddelen. Bij de EKH willen wij deze onduidelijkheid wegnemen en hebben wij daarom werkvoorschriften opgesteld. Deze bestaan uit een tal van regels en voorschriften die wij hebben gebaseerd op zowel de wetgeving als op specifieke kennis en ervaring die wij hebben opgedaan binnen het werkgebied. Op die manier zorgen wij ervoor dat het werken met hijs- en hefmiddelen veilig blijft en er minder ongelukken kunnen gebeuren op de werkvloer. 

Opleidingen

Om de kwaliteit van onze keuringen zo hoog te houden als ze nu zijn, leiden wij zelf onze keurmeesters op. Zelf kunt u ook EKH-keurmeester worden door één van onze opleidingen te volgen. Op onze website vindt u nog veel meer informatie over onze opleidingen en kunt u zich direct inschrijven.