Parts Components
Image default
Business / Automotive

Auto verkopen; hoe ga je om met potentiële kopers?

Wil je je auto verkopen, en doe je dit aan een particulier, dan krijg je te maken met potentiële kopers. Heb je je advertentie geplaatst en begint deze kopers te genereren, dan is het tijd om deze mensen uit te nodigen voor een inspectie van de auto en een testrit. Maar niet iedereen heeft de kennis of de ervaring om een duidelijk en vloeiend verkooppraatje te houden. De manier waarop je met deze kopers omgaat is echter wel net zo belangrijk als de advertentie waarmee je ze hebt gelokt. Hier vind je enkele tips die je kunt gebruiken om van een potentiële koper een koper te maken.

 

Een goede eerste indruk

Natuurlijk is het belangrijk dat je bij een koper een goede indruk achterlaat en dit begint al bij het moment waarop je de telefoon opneemt en voor het eerst contact hebt. Wees altijd beleefd en gebruik de u-vorm, ook als je twijfelt of dit gepast is. Laat de persoon uitpraten, beantwoord alle vragen zo goed mogelijk en nodig de koper uit voor een testrit. Als het telefoongesprek goed verloopt en niet stroef of moeilijk is, dan zal de koper vanaf het eerste moment positief tegenover de verkoop staan en wordt het auto verkopen een stuk makkelijker.

 

Nog een goede eerste indruk

Nadat jij een goede eerste indruk achter hebt gelaten en de klant op de stoep staat, is het tijd voor de auto om hetzelfde te doen. Het is dus essentieel dat je de auto hebt laten wassen, zowel van binnen als van buiten, en dat daarbij ook aandacht is besteed aan het gedeelte onder de motorkap. Als de koper de deur opendoet en er liggen chips zakjes, of de auto stinkt naar rook, dan kan dit maar zo betekenen dat hij of zij afhaakt. Daarnaast laat een schone auto de krasjes en deukjes beter zien, geeft het aan dat je serieus benten dat je de moeite hebt genomen.

 

De testrit

De testrit is een perfecte manier om aan te duiden hoe geweldig de auto is, maar ook om te laten zien wat er mankeert. Is er een lampje dat niet werkt, of moet de airconditioning worden bijgevuld, dan kun je dit tijdens de testrit bespreken. Eerlijkheid helpt wil je je auto verkopen. Maar je kunt ook aantonen hoe snel het raam ontdooit door de voorruitverwarming, of hoe fijn het is om het open dak open te zetten. Je kunt ervoor kiezen om zelf te rijden of om de koper te laten rijden. In dit laatste geval is het wel verstandig om samen een proefrit verklaring te ondertekenen. Met deze tips kun je je auto verkopen aan een tevreden en blije klant.

 

Meer tips lees je op https://www.tipsautoverkopen.nl/

 

https://www.tipsautoverkopen.nl/