Parts Components
Image default
Business / Automotive

Buiten zijn is gezond

Het is voor kinderen belangrijk om buiten te komen, want kinderen hebben net als oudere mensen een groter risico op het krijgen van een tekort aan vitamine d. Mensen met een tekort aan vitamine d hebben een grotere kans op het krijgen van allemaal vervelende bijwerkingen die in sommige gevallen zelfs chronisch kunnen zijn. Vitamine d kun je krijgen door het eten van vette vis en door zonlicht op je huid. Daarom is het belangrijk voor kinderen om genoeg buiten te komen, want als je niet genoeg buiten komt krijg je op lang termijn een tekort aan vitamine d want met alleen margarine en vette vis krijg je niet genoeg vitamine d binnen.

Jonge kinderen moeten daarom genoeg buiten komen om zo genoeg van deze vitamine binnen te krijgen. Jonge kinderen hebben alleen geen enkel besef hoe belangrijk het is om genoeg vitamine d binnen te krijgen en kunnen deze verantwoording daarom niet nemen. Het is daarom de taak van de ouders om te zorgen dat hun kinderen genoeg vitamine d binnen krijgen. Ouders kunnen dat bijvoorbeeld doen door het buiten leuker te maken voor hun kinderen. Dat kan bijvoorbeeld met een zandbak hout of met een schommel hout. Met deze speeltoestellen zullen kinderen het buiten leuker vinden dan anders en zullen eerder geneigd zijn om naar buiten te gaan.

Speeltoestellen passen alleen niet altijd in elke tuin. Daarom kun je tijdens het kopen van de speeltoestellen erop letten dat je een speeltoestel koopt dat ook bij de rest van de tuin past. Daardoor is het een minder grote stap om een speeltoestel te kopen. Een speeltoestel van hout is dan de beste optie, omdat hout in veel situaties het beste past. Want speeltoestellen van ijzer zijn minder mooi en speeltoestellen van plastic zijn meestal minder sterk en ook minder mooi dan houten speeltoestellen.

https://www.buitenspeelgoed.nl/