Parts Components
Image default
Business / Automotive

Bouwhekken

Bouwhekken: veilig en comfortabel werken aan je project
Veilig werken is belangrijk, maar zo vanzelfsprekend is dit al lang niet meer. Het aantal ongelukken in de bouw met dodelijke afloop is de laatste jaren sterk gestegen. Er zijn meer onderaannemers en meer bouwprojecten waardoor het risico op ongelukken ook groter wordt. Daarom is het belangrijk dat er constant gedacht wordt aan de veiligheid en de situatie waarin de bouwvakkers aan het werk zijn. In beide opzichten zijn bouwhekken dé oplossing.

Het verschil dat bouwhekken maken

Bouwhekken worden vaak genoemd wanneer het gaat om de veiligheid. Door de bouwplaats af te schermen voor onbevoegden, wordt het risico op ongelukken direct kleiner. Daarnaast wordt het voor de mensen die aan het werk zijn makkelijker om gereedschap en materiaal naast zich neer te leggen tijdens het werk aangezien niemand hier bij kan. Een bouwhek maakt duidelijk dat er gewerkt wordt én zorgt er tevens voor dat onbevoegden ook niet eenvoudig toegang hebben wanneer iedereen naar huis is.

Daarnaast is het van belang dat de mensen die aan het werk zijn zich kunnen concentreren. Door bouwhekken rond een project te plaatsen, weten de bouwvakkers en werklieden dat zij ongestoord aan het werk kunnen. Zij hoeven niet constant om zich heen te kijken of er mensen in de buurt komen die in een gevaarlijk bereik staan tijdens het verrichten van bepaalde handelingen. Extra concentratie zorgt er uiteraard voor dat de mensen die werken aan het project zelf meer aandacht kunnen besteden aan hun eigen veiligheid. Ongelukken voorkomen met bouwhekken is natuurlijk niet mogelijk, maar het risico wordt zoveel kleiner dat bouwhekken kopen dé oplossing is wanneer je veiligheid belangrijk vindt.

Bekijk voor een uitgebreid aanbod op AIC.nl.