Parts Components
Image default
Business / Automotive

Hoe je 2de hands auto verkopen

Veel mensen vragen zich af wat de beste manier is om je 2de hands auto te verkopen. Het antwoord is simpel, namelijk via een autoveiling. Je auto verkopen via een autoveiling is namelijk snel, veilig, en kost niets. Je kunt in 1 dag je auto verkopen aan de beste prijs.

 

Risico van een zoekertje

Een auto verkopen kan via een zoekertje zoals 2dehands.be maar ook via een autoveiling. Het verschil is groot want via een zoekertje loop je meer risico dan via een autoveiling. Een zoekertje plaatsen kost niet altijd geld, maar wanneer je goed gezien en gevonden wilt worden, dan moet je toch investeren in zichtbaarheid. Je treft handelaren en particulieren via een 2de hands site welke niet altijd op komen dagen, willen onderhandelen over de prijs, en een uitgebreide proefrit willen maken. Het zorgt voor een hoop gedoe, en je loopt het risico dat de koper terug komt met de auto wanneer deze niet bevalt. Criminelen hebben het vaker gemunt op particuliere autoverkopers en maken zelfs gebruik van een nep-app waarbij het lijkt dat ze via internet bankieren het geld hebben overgeboekt wat in praktijk niet het geval is. Veel risico’s dus.

 

Vertrouwde bedrijven met een veiling

Een auto verkopen via een autoveiling is veilig omdat je alleen met vertrouwde autobedrijven zaken doet. Alleen erkende autobedrijven maken deel uit van de veiling en vooraf kom je een prijs overeen. Je ontvangt het hoogste bod en daartegen kun je de auto verkopen. Het bod is vrijblijvend dus je bent niet verplicht de auto te verkopen. Wanneer je akkoord bent gegaan dan staat de verkoop vast en verkoop je de auto gegarandeerd tegen het overeengekomen bod. Autobedrijven vallen niet over gebruikerssporen en kijken anders tegen de auto aan omdat het geen privéaankoop is. Je hebt dus achteraf geen gezeur aan de deur wanneer de auto niet bevalt.

 

Elke auto verkopen

Via een autoveiling kun je iedere auto verkopen (tip), ongeacht het merk of de uiterlijke staat. Zelfs een wagen met technische problemen kun je probleemloos verkopen. Wil je een schadeauto verkopen, een auto met een kapotte motor, een oldttimer, of een auto in prima conditie? Dan is de autoveiling de beste plek. Bovendien kun je veilig de wagen verkopen en wordt je met echt geld uitbetaald.

 

In 1 dag tijd je auto kwijt

Via de autoveiling van Besteautobod.be kun je in slechts 1 dag tijd de auto verkopen. Je krijgt altijd een goed bod, want er bieden ruim 5000 erkende garagisten op de auto. Ga je akkoord met het hoogste bod, dan is de auto meteen verkocht. Vervolgens neemt het autobedrijf die het hoogste bod heeft uitgebracht contact met je op om een tijd af te spreken om de auto te komen halen. Makkelijker en veiliger kan niet. Bovendien kost het helemaal niets!