Parts Components
Image default
Business / Automotive

Douchescherm

 

Zonder een douchescherm wordt een badkamer snel erg nat na het douchen. Bij bijna elke douche, of dit nou een inloopdouche is of een simpele douchecabine, spat er wel eens water weg. Ook stroomt er makkelijk water over een badwand heen, wanneer er geen badscherm om de badwand heen zit. Een douchegordijn kan het water tegenhouden, maar dit werkt helaas niet volledig goed. Een douchegordijn sluit namelijk de cabine niet volledig af. Daarnaast moet een douchegordijn heen en weer geschoven worden. Dit zorgt ervoor dat er water langs het gordijn kan gaan.

 

Wateroverlast

Water in de badkamer en naast een inloopdouche kan voor problemen zorgen. Water op de grond is erg glad, waardoor er onveilige situaties kunnen ontstaan. Over water op de gladde badkamervloer kun je gemakkelijk uitglijden. Van een val kun je verwondingen krijgen en zelfs je arm of been breken. Het is dus belangrijk om een gladde, natte vloer te voorkomen. Naast dat de vloer zonder een douchescherm of badscherm nat en glad kan worden, kunnen er ook problemen aan het plafond of de muur ontstaan. Veel water kan namelijk voor schimmel zorgen. Schimmel is erg ongezond en staat daarnaast niet mooi. Het is moeilijk weg te krijgen als je het eenmaal hebt, dus het is vooral belangrijk om schimmel te voorkomen. Een douchescherm of badscherm zorgt ervoor dat het water van de douche of het bad binnen de badwanden of de douchecabine blijft. Hierdoor wordt de kans op schimmel verkleind.

 

Doucheschermen van de Loodgietshop

Wanneer je geen douchescherm of badscherm hebt, kan het weglekkende water ook praktische ongemakken opleveren. Zo zal de badkamer na elke douchebeurt of badsessie schoongemaakt moeten worden. In het water kunnen zeepresten zitten, waardoor je het niet zomaar kan laten opdrogen. Een douchescherm lost deze ongemakken echter gelukkig op. De Loodgietshop heeft verscheidene modellen doucheschermen in het assortiment voor inloopdouches, douchecabines en baden.