Parts Components
Image default
Business / Automotive

Wat is fleet management?

 

Slotenmakersbedrijven, bezorgservices, taxibedrijven, vervoersbedrijven en andere organisaties hebben veel behoefte om te weten welk onderdeel van hun wagenpark wanneer op welke locatie is. De ideale oplossing voor deze vraag is fleet management.

Fleet management is een vakterm, die verwijst naar de verschillende voertuig gerelateerde oplossingen en applicaties voor het beheer van een commercieel wagenpark. Je kunt hierbij denken aan personenauto’s, busjes, vrachtwagens en bussen.

Waar bestaat fleet management uit?

Fleet management kan worden opgedeeld in diverse disciplines. Zo heb je bijvoorbeeld financieel fleet management. Financieel fleet management richt zich op alle financiële activiteiten die bij het beheer van een wagenpark komen kijken.

Zo is er ook operational fleet management, ook wel operatiioneel fleet management genoemd. Dit is erop gericht om de bedrijfsvoering, bestuurders en commerciële voertuigen zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Hier zijn een aantal oplossingen voor. Over het algemeen moet je hierbij denken aan voertuiggerichte technologie en software die bedrijven bijstaan in het verbeteren van de prestaties van hun voertuigen, het besparen van brandstof, het ondersteunen van bestuurder en het vergroten van de efficiëntie van het wagenpark.

Waarom fleet management?

Fleet management heeft een aantal voordelen voor organisaties met een commercieel wagenpark. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet:

  • Je weet altijd waar de voertuigen zich bevinden

  • Je kunt brandstofkosten verlagen

  • Je kunt rijgedrag van bestuurders verbeteren, waardoor je veiliger rijdt

  • Je kunt de arbeidsproductiviteit verhogen

  • Door middel van dashboards en rapporten kun je slimmere beslissingen maken

  • Je kunt het wagenpark koppelen aan diverse zakelijke applicaties

Meer weten?

Global Track Marks is sinds jaar en dag dé specialist in fleet management, rittenregistratie en tracking & tracing. Hierdoor heeft deze organisatie altijd een passende oplossing voor het beheer van wagenparken. Meer weten? Neem dan eens via bovenstaande link een kijkje op de website!

 

http://www.globaltrackmarks.nl/