Parts Components
Image default
Aanbiedingen

Parket Schuren Amsterdam

Waarom uw vloer schuren?

 

Met een parketvloer heeft u een zeer duurzame vloer. Maar hoe duurzaam uw vloer ook is, in de loop der jaren kunnen door het schuiven van meubels krassen in de vloer ontstaan. Op plekken waar de vloer intensief gebruikt wordt ontstaan slijtplekken. Als u hier geen actie in onderneemt zal de lak verdwijnen en is uw parketvloer onbeschermd. Hoe goed de kwaliteit van uw parketvloer ook is, hout blijft gevoelig voor verkleuring. Verkleuring kunt u met schuren ook laten verwijderen. Het kan ook zijn dat uw smaak na verloop van tijd anders wordt. U vindt de kleur van uw parketvloer minder mooi en wilt eigenlijk wel een andere kleur. Hiervoor hoeft u gelukkig geen nieuwe vloer te laten leggen. Met een nieuwe laklaag creëert u de kleur die u wenst. Na parket schuren en lakken ziet de vloer er weer als nieuw uit, is de vloer weer goed schoon te maken door het te stofzuigen en te dweilen en behoudt uw parketvloer zijn lange levensduur.

 

Parketvloeren schuren en aflakken

 

Het belangrijkste bij parket renovatie is het schuren van het parket. Dit moet secuur gebeuren. Tijdens het schuren wordt de laklaag en de bovenste laag van uw parket er afgehaald. Onze specialisten zullen hiervoor eerst de vloer inspecteren. Er wordt een beoordeling gemaakt hoe groot eventuele schade aan de vloer is, zodat kan worden nagegaan hoeveel er exact van de vloer geschuurd moet worden. De vloer zal worden geschuurd in fases van grof naar fijn. Het aantal fases is ook weer afhankelijk van de kwaliteit en de afwerking van uw vloer. Het schuren van de vloer moet secuur gebeuren. Dit kunt u dan ook gerust aan onze vloerspecialisten overlaten, die hier ruime ervaring mee hebben.

 

Parket schuren en olien: welke voordelen en mogelijkheden zijn er?

 

Is uw parketvloer versleten? Nieuwkoop of herstel is dan nodig! Wanneer de parketvloer van uw woning in Amsterdam, Amstelveen of een andere plaats versleten of beschadigd is, ontstaat een vervelende situatie. Niet alleen ziet de vloer er lelijk en verouderd uit, maar ook worden parketvloeren die al jarenlang in gebruik zijn vaak gevaarlijk glad. Een nieuwe parketvloer kopen of een het parket schuren en olien laten door een Parketschuurspecialist – hiervoor kunt u terecht op Parketschuurspecialist.nl – zijn dan enkele opties die u kunt overwegen. Verder is het parket pakret schuren en lakken een veelgekozen mogelijkheid. Om uiteenlopende redenen is het parket schuren Amsterdam door een ervaren specialist het meest aantrekkelijk.

 

Voordelen van de houten vloeren schuren en lakken of olieën laten

 

Parket renovatie door een van de medewerkers van Schuur Expert heeft meerdere voordelen boven het kopen van nieuw parket. In de eerste plaats is parket onderhoud voordeliger dan een compleet nieuwe vloer kopen. Dit komt omdat er bij Parket onderhoud door de Parketvloerspecialist geen nieuwe houten vloer gelegd hoeft te worden, wat flink in de materiaalkosten scheelt. Een tweede pluspunt van het parket schuren en lakken / olieën is dat u veel tijd bespaart. Zo hoeft de oude houten vloer er niet uitgesloopt worden. Verder hoeft u niet op zoek naar een nieuwe vloer. En wat ook fijn is: u hoeft de houtresten van de oude vloer niet naar de stort te brengen. En ten slotte heeft parket renovatie via het parket schuren en olien als grote voordeel dat dit een milieuvriendelijke keuze is. Voor houten vloeren schuren hoeven geen extra bomen gekapt te worden.

 

 

 

Twee methodes: schuren en lakken of het parket schuren en daarna laten olieën?

 

Wanneer u kiest voor uw parket schuren Amsterdam, kunt u kiezen uit diverse behandelmethodes. De twee populairste keuzes zijn het parket schuren en olien of het parket schuren en lakken. Beide behandelmethodes hebben hun eigen voordelen en nadelen. Welke zijn dit precies? En welke wijze van houten vloeren schuren is het beste in uw situatie?

 

Het lakken van een houten vloer: voordelen

 

Het pakret schuren en lakken gaat als volgt in zijn werk. Eerst wordt de vloer met speciale apparatuur geschuurd en volledig stofvrij gemaakt. Daarna vindt in drie rondes het lakken van de vloer plaats. Eerst wordt een laag grondlak opgebracht. En daarna wordt de vloer in twee laksessies afgelakt. De voordelen van een vloer schuren en daarna aflakken zijn:

  • Het parket schuren Amsterdam en laten aflakken zorgt voor een vloer die goed tegen vloeistoffen kan. Lak beschermd perfect tegen water en nattigheid. Zo voorkomt u intrekkend vocht en hert kromtrekken van de houten vloer.

 

  • Een van de grote pluspunten van gelakte houtvloeren is het beperkte onderhoud dat ze vereisen. De vloer kan gemakkelijk schoongehouden worden en heeft – naast af en toe dweilen en de stofzuiger eroverheen trekken – feitelijk verder geen tussentijdse onderhoudsbeurten nodig. De vloer gaat op deze manier al snel tien tot twaalf jaar mee. Wanneer u voor hoogwaardige lak kiest, verlengt u de levensduur al snel tot veertien jaar.

 

  • Er is keuze aan soorten afwerkingen. Zo kunt u opteren voor een matte lakvloer, voor een zijdematte uitstraling en voor extra matte laksoorten.

Nadelen van een lakvloer

 

Nadelig aan lakken is dat er qua kleuren niet veel opties zijn. Het bijwerken van kleine stukjes beschadigde vloer is met lak helaas ook niet mogelijk.

 

Het parket schuren en olien: voordelen

 

De tweede populaire behandelmethode van versleten parketvloeren schuren en vervolgens olieën. Na een schuursessie wordt olie aangebracht, die diep in de vloer trekt en deze goed beschermt.

 

Het olieën van houten vloeren heeft enkele duidelijke voordelen. Deze zijn:

  • Vloeistoffen en vuiligheid maken door de intrekkende olie, die het hout volledig verzadigt, geen kans meer.

 

  • Er zijn bij oliën tientallen kleuren mogelijk.

 

  • Het onderhouden van de vloer bij kleien beschadigingen is eenvoudig.

Nadelen van een olievloer

 

Als nadelen van olievloeren gelden het feit dat de vloer eens per twee of drie jaar een nabehandeling nodig heeft. Gebeurt dit niet, dan kan de vloer lelijk en vies worden. Verder gaan olievloeren na verloop van tijd meer glanzen.

https://parketschurenamsterdam.nl