Parts Components
Image default
Sport

Fitness clubs maken een zware tijd door

Veel mensen hebben te lijden onder de Corona pandemie. En ook veel bedrijven hebben het zwaar. Denk maar eens aan de horeca en reisbranche. Maar ook taxichauffeurs en winkels hebben het nog nooit zo rustig gehad.

Een andere branche die zwaar getroffen wordt is de fitness branche. Met de sluiting van alle sportscholen is er een stroom van opzeggingen op gang gekomen. Bij opzeggen.be zien ze een duidelijke trend. Steeds meer sporters gaan bijvoorbeeld Basic-Fit opzeggen, simpelweg omdat alle sportscholen van Basic-Fit zijn gesloten. Ook NRG Fitness opzeggen is een populaire opzegging onder de gebruikers van de populaire opzegservice.

De sportscholen geven zelf ook alarmerende cijfers. Zo heeft Basic-Fit becijfert dat er over heel 2020 maar liefst een verlies is geleden van 125 miljoen Euro.

Hopelijk zal het verloop van de pandemie in 2021 snel betere cijfers laten zien, zodat de sportscholen weer open kunnen en er weer nieuwe abonnementen kunnen worden afgesloten. Want nieuwe abonnees, die zijn er natuurlijk helemaal niet in deze tijden.