Parts Components
Image default
Woningen

Het verschil tussen een rolsteiger en een normale steiger

Een rolsteiger en een normale steiger lijken op het eerste gezicht heel erg veel op elkaar. Toch zijn er enkele verschillen te vinden wanneer je ze goed gaat vergelijken. In dit artikel leggen we uit wat het verschil is tussen beide soorten steigers, en waarom je misschien wel voor een rolsteiger zou kiezen in plaats van voor een normale steiger.

Wat een normale steiger inhoudt

Een normale steiger is eigenlijk een ouderwetse steiger die je niet kan verplaatsen. Dit maakt het werken met deze steigers vaak wat lastiger, want je moet altijd zorgen dat de steiger precies op de plek staat waar je hem nodig hebt. Als je de steiger eenmaal hebt opgebouwd, kan je er namelijk niet meer mee rondrijden.

Wat een rolsteiger is

Een rolsteiger is eigenlijk niets meer dan een normale steiger, maar met één key feature: de wielen. Dankzij deze wielen kan je de steiger makkelijk verplaatsen, en hoeft hij dus niet per se op een vast plek te staan. Dit maakt het werken met een rolsteiger ook heel erg veel makkelijker, want je kan de steiger altijd precies naar de plek brengen waar je hem nodig hebt.

Het verschil

Het grootste verschil tussen beide steigers is dus dat een rolsteiger wél kan worden verplaatst, en een normale steiger niet. Dit maakt het werken met een rolsteiger vaak heel erg veel makkelijker, en is daarom ook een stuk populairder. Als je toch liever een normale steiger gebruikt, kan je natuurlijk altijd kiezen voor een combinatie van beide.

Waarom een rolsteiger de betere optie is

Zoals we net al zeiden, is een rolsteiger gewoon heel erg makkelijk in gebruik. Je kan de steiger altijd precies naar de plek brengen waar je hem nodig hebt, en hoeft dus niet bang te zijn dat je hem niet op de juiste plek hebt staan. Ook is een rolsteiger vaak heel erg veilig, omdat je er makkelijk mee kan rijden. Dit maakt het werken met een rolsteiger ook heel erg veilig, en is daarom de beste optie voor veel mensen. Als je dus op zoek bent naar een nieuwe steiger, is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar een bijvoorbeeld Fast Clic rolsteigers van Rolsteiger.net.