Parts Components
Image default
Business / Automotive

Let op: Rijscholen maken reclame met misleidende slagingspercentages.

Een rijschool kiezen met een goed slagingspercentage kan in Bussum?

Wanneer je op zoek gaat naar een leuke rijschool is het natuurlijk wenselijk dat de rijschool een hoog slagingspercentage heeft. Een hoge slagingspercentage is namelijk een van de sterke punten dat een rijschool kan hebben. Toch zijn er een aantal rijscholen die adverteren met een misleidende reclame. Stel je kiest een rijschool in bussum, hoe controleer je de slagingspercentage van deze rijschool?

Het slagingspercentage van een rijschool controleren is niet moeilijk, met een paar klikken op de muis kun je deze controleren.

Doe goed onderzoek naar de rijschool: Je kunt de rijschool eens googlen en kijken of er eventueel negatieve reviews tevoorschijn komen, lees de recensies en ervaring van mensen die bij deze rijschool zijn geweest goed door. Zo kun je de sterke en slechte punten zien van de rijschool. Tip: Bekijk ook eens of de rijschool reageert op de (negatieve) reviews.

Kijk op facebook: Je kunt de rijschool in kwestie ook eens opzoeken op facebook, hoeveel mensen “liken” de rijschool? En hoeveel reviews heeft de rijschoo? Lees deze ook goed door. Bekijk foto’s van geslaagden leerlingen en bekijk in welke auto’s er wordt gereden: Het is belangrijk dat je lest in een nieuwe, moderne auto.

Controleer het op cbr.nl: Je kunt via de Centraal Bureau voor Rijvaardigheden (het CBR) de algemene slagingspercentage van een rijschool zien, ook kun je zien hoeveel leerlingen er slagen met een herkansing.

Als laatste: Neem contact op met de rijschool, en vraag naar de slagingspercentage die de rijschool heeft. Komt deze overeen met wat er op de website van het cbr staat? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met een goede, eerlijke rijschool die jou snel op weg kan helpen en ervoor zorgt dat je snel kunt slagen voor je rijbewijs. Voordat we aan dit artikel zijn begonnen, hebben we eens goed onderzoek gedaan. We hebben een aantal rijscholen in de regio van Bussum benaderd en informatie opgevraagd.

“Jonathan, Rijschool BVO: Wanneer er een leerling zich aanmeld via onze website, kan deze een gratis proefles aanvragen. Voordat we beginnen met rijden stellen we de leerlingen een aantal vragen. Een van die vragen is of de leerling al bij een andere rijschool is geweest, de antwoord daarop is vaak “ja”. De ervaring die zij hebben opgemaakt bij de rijschool is niet positief waarop de leerling heeft besloten om zich toch bij ons aan te melden. Deze leerlingen hebben vaak meerdere malen geprobeerd om examen te doen, helaas zonder resultaat. Bij Rijschool BVO in Bussum is dat niet het geval, bij ons slagen leerlingen in vrijwel alle gevallen meteen de eerste keer.”