Parts Components
Image default
Business / Automotive

Mijn auto verkopen, zo krijg je de hoogste opbrengst

Mijn auto verkopen, dan wil je daar natuurlijk een goede prijs voor krijgen. De uiteindelijke opbrengst hangt natuurlijk af van een aantal factoren. Het merk en type zijn van belang, maar ook de leeftijd van de auto, het aantal gereden kilometers en of het om een schadeauto gaat. Een auto met schade kun je in veel gevallen ook verkopen, vooral als sloopauto zijn deze gewild bij handelaren in auto onderdelen. Maar de opbrengst van een auto die bij een aanrijding betrokken was is natuurlijk wel flink lager dan van een auto zonder schade.

 

Zorg dat jouw auto er netjes uitziet

Wil je een auto verkopen die nog geschikt is om mee de weg op te gaan dan is het belangrijk dat je de auto zo goed mogelijk presenteert. Een particulier, maar ook een garagehouder wil liever een auto inruilen die er schoon en netjes uitziet. Het zal geen honderden euro’s op de inruilprijs schelen, maar je maakt wel een betere indruk als je de auto even door de wasstraat haalt en de matten uitklopt en de asbak leegt.

 

Een hogere opbrengst bij inruil

Verreweg de hoogste opbrengst krijg je als je je auto inruilt en dus bij de garage waar je aanklopt ook een andere auto koopt. Als je auto nog vrij nieuw is en je koopt een nieuwe auto terug krijg je de hoogste opbrengst. Maar ook als je kiest voor een gebruikte auto als nieuw vervoermiddel voor jezelf, dan krijg je vaak een goede prijs. Je maakt de beste kans op een goede inruilprijs als je hetzelfde merk auto wilt kopen en bij de merkgarage langsgaat. Maar soms zit er wel verschil tussen verschillende merkgarages, als je er meer bij jou in de buurt hebt loont het dus zeker de moeite om ze te bezoeken, het kan je zomaar een leuk bedrag aan inruilwaarde schelen.

 

Een sloopauto verkopen

Een sloopauto verkoop je doorgaans aan een autosloperij. Daar wordt de auto vakkundig gedemonteerd en alle bruikbare onderdelen worden schoongemaakt en vervolgens te koop aangeboden. Omdat de autohandelaar er dus nog wat aan kan verdienen, wil hij vaak een goede prijs geven als je een auto met schade wilt verkopen.  Een bijkomend voordeel is dat een autosloper een auto in veel gevallen gratis komt ophalen, je hoeft dus niet voor vervoer te zorgen. Zorg dat je een vrijwaringsbewijs krijgt op het moment dat de auto wordt overgedragen, zodat jij niet meer aansprakelijk bent voor het voertuig, ook als het om een auto gaat die niet meer kan rijden.

 

Mijn auto verkopen online

Mijn auto verkopen kan online eenvoudig, en kost vaak weinig tijd. Via het internet kun je alle kanten uit, en zodoende snel een geschikte koper vinden. Het kan via tweedehands maar ook via een autoveiling. Het verschil tussen een 2de hands site en een autoveiling is dat je in Belgie sneller je auto verkoopt via een autoveiling voor een goede prijs, dan bij een 2de hands website. Dit komt omdat je bij een 2de hands site met particulieren te maken krijgt die blootgesteld worden aan een zeer groot aanbod, en altijd de mooiste er tussen uit pikken. Via een online autoveiling heb je enkel te maken met garagisten en dealers die direct je auto kopen voor een goede prijs. Geen onderhandeling en snel zonder gedoe verkocht.