Parts Components
Image default
Business / Automotive

Telefoondienst specialist

Als we kijken naar de antwoordservice van verschillende bedrijven is er nog veel ruimte voor verbetering. Er zijn namelijk veel bedrijven die niet weten hoe ze een klant telefonisch te woord moeten staan. Dit leidt tot veel frustratie bij de klant wat leidt tot een negatieve associatie van het bedrijf. Deze negatieve associatie is niet makkelijk te veranderen. Daarom is het voor een bedrijf het klantcontact zo uitstekend mogelijk in te richten. Hierdoor kan een bedrijf zich excelleren ten opzichte van andere bedrijven. Maar waar moet eigenlijk een medewerker van een inbound callcenter aan voldoen? Over welke competenties moet hij/zij beschikken?

Een medewerker die verantwoordelijk is voor de antwoordservice van een bedrijf dient de klanten vriendelijk te woord te staan en de klant te voorzien met de opgevraagde informatie. Als er problemen zijn die de klant ondervindt op zoek te gaan naar een goede oplossing. Dit moet gaan leiden tot tevredenheid onder de klanten wat moet gaan leiden tot een goed gevoel bij een bedrijf. Een medewerker van een klantenservice moet heel goed op de hoogte zijn van alle bedrijfsinformatie. Niets is vervelender dan een medewerker aan de lijn te hebben die zelf niet op de hoogte is van de producten of diensten die een bedrijf aanbieden. Daarnaast moet een medewerker zich goed kunnen verplaatsen in de klant. De medewerker dient de klant vriendelijk te woord te staan. De medewerker van de antwoordservice dient dus te beschikken over uitstekende communicatieve vaardigheden en moet probleemoplossend te werk gaan.

Om een medewerker te vinden die de juiste vaardigheden bezit is heel lastig. Vaak hebben bedrijven niet de middelen om echt een inbound callcenter te creëren. Vaak kiezen deze bedrijven ervoor om hun klantenservice uit te besteden aan een externe telefoonservice. Bij deze telefoonservice krijg je als bedrijf een telefoniste toegewezen die zich helemaal specialiseert in jouw bedrijf en vervolgens ook namens het bedrijf de telefoontjes opneemt.

https://www.bizziphone.com/