Parts Components
Image default
Business / Automotive

Hoe handig is een externe batterij?

Hoe handig is een externe batterij?

Eigenlijk mag hij niet ontbreken in je koffer, of beter nog in je handbagage, als je op vakantie gaat: de externe batterij, ook wel powerbank genoemd. Misschien nog niet zo heel erg bekend bij iedereen, maar superhandig als je onderweg bent. De batterij werkt ongeveer als een mobiel stopcontact. Je kunt er altijd en overal je mobiele telefoon, tablet, iPad, et cetera mee opladen. Wat wil je nog meer?

 

Het geheim van de externe batterij

Hoe werkt een externe batterij nu, zal je je afvragen. De batterij laad je gewoon thuis op in het stopcontact met de bijgeleverde kabel of met de oplader van je eigen telefoon, tablet of iPad. Als hij vol is, bewaar je hem op een plek waar je altijd bij kan als je onderweg bent, bijvoorbeeld in je tas. Je hebt zo dus altijd een back-up op zak voor het geval je mobiele telefoon of je tablet leeg is. Door de USB-kabel van je telefoon of tablet in één van de USB-poorten van de externe batterij te stoppen, laadt je telefoon of tablet vanzelf op. Zo simpel is het. Vergeet echter nooit om de externe batterij weer op te laden als je deze gebruikt hebt.

 

Belangrijk om te weten over de externe batterij

De externe batterij heeft één of meer USB-poorten, waar je de USB-kabel van je telefoon of tablet in kunt stoppen om op te laden. Externe batterijen zijn makkelijk om mee te nemen, doordat ze compact en erg licht zijn. Ze passen, natuurlijk afhankelijk van de grootte, in je jas- of broekzak of in je tas. Je kan de batterij in verschillende vormen en maten krijgen en het aanbod van verschillende, trendy kleuren wordt ook steeds groter. Er zijn zowel universele batterijen als batterijen die specifiek op een bepaald merk / type gericht zijn. Kortom: altijd wel een externe batterij / powerbank die bij jou past.

 

Advies

Als je een powerbank aan wil schaffen, is het heel belangrijk dat je je goed laat informeren over de capaciteit en de snelheid van de batterij. Dit is tenslotte waar het om gaat. De batterij moet genoeg power en snelheid hebben om jouw telefoon of tablet of beide op te laden, waar je ook bent. De capaciteit wordt aangegeven in milliampère per uur (mAh). Des te hoger de capaciteit van je externe batterij, des te meer hij kan opladen. De snelheid wordt het ampèrage genoemd. Des te hoger het ampèrage van je batterij, des te korter is de tijd die de batterij nodig heeft om je telefoon of tablet op te laden. Op internet kan je kiezen uit een groot aanbod van aanbieders van externe batterijen.

https://www.gsmbatterij.be