Parts Components
Image default
Business / Automotive

Waarvoor een barcode

Vaak wanneer je in de winkel loopt en je een product uit zoekt kijk je naar de houdbaarheidsdatum, voornamelijk bij relatief kort houdbare producten. Het is namelijk van belang dat je niet over datum producten koopt. Dit kan namelijk nare gevolgen hebben zoals een voedselvergiftiging. Nu zal dat in Nederland niet zo snel voorkomen omdat het winkelpersoneel vaak iedere dag kijkt naar de houdbaarheidsdatum van de producten die zij in de winkel hebben liggen. Gelukkig zijn er houdbaarheidsdatums waaraan we gemakkelijk kunnen zien tot wanneer het product houdbaar is. De winkel zorgt hier echter niet zelf voor, maar dat doet het bedrijf die de producten aanlevert. Zij hebben hier speciale coderingsmachines en coderingprinters voor.

De leverancier van de producten verwerkt de producten waarna het product wordt verpakt en wordt voorzien van een houdbaarheidscode. Maar dit is niet de enige code die te vinden is op de producten in de supermarkt of in een andere winkel waar je zelf je producten moet mee nemen naar de kassa. Hier zit namelijk ook een barcode op. Doormiddel van de barcode kan de kassa en het desbetreffende systeem herkennen welk product het is en kan het gescand worden. Door het scannen van de barcode van de bepaalde producten registreert de kassa wat het product is, hoeveel het kost en tegelijkertijd wordt het afgeschreven van de voorraad. Doormiddel van de barcode zijn dus vele handelingen in een samen gevoegd. Zo is voorraad beheer gemakkelijker gemaakt, je hoeft namelijk alleen de barcode van de sticker voor het schap te scannen en je ziet hoeveel de voorraad moet zijn. Daarnaast hoeft het kassa personeel niet meer alle producten uit het hoofd te weten en hoeven zij de prijzen hiervan ook niet te onthouden. Door dat het kassapersoneel vaak veel producten scannen herkennen ze automatisch de prijs. Het is gelukkig niet meer zo dat je hoeft te weten hoeveel iets kost.

Door de barcodes is het werk van kassapersoneel en ander personeel dat de voorraden bij houdt vergemakkelijkt. Het barcode printen op de producten is dus uiterst van belang. Er zijn vele verschillende specificaties van vele verschillende printers. Zo heb je bijvoorbeeld een hot foil printer. Deze printer verzekerd dat de code die wordt geprint bijvoorbeeld veeg vast is en dat het dus lang blijft zitten op vele materialen.

http://www.kba-metronic.com/nl/