Parts Components
Image default
Business / Automotive

De beste gehoorapps

Technologie gaat enorm snel vooruit. Zo snel dat we tegenwoordig een computer in onze broekzak hebben die sterker is dan de computers die gebruikt werden om de eerste maandlanding te berekenen en plannen. Dit brengt enorme kansen met zich mee voor de ontwikkeling van apps voor slechthorenden, doven, en hun omgeving. Hieronder worden een paar interessante apps besproken.

 

BioAid

Deze app pakt geluid op en versterkt het via de oortjes van de telefoon of iPad. Dit is een goede app voor mensen die vermoeden dat ze gehoorschade hebben maar er(nog) niks aan willen of kunnen doen. De app verandert eigenlijk de telefoon in een gehoorapparaat.

 

UHear

Een andere interessante app voor mensen die vermoeden dat ze gehoorschade hebben is UHear. Met deze app kan men (gratis!) via hun telefoon of tablet een gehoortest doen. Deze test is natuurlijk niet zo precies als een test bij de audicien; wel geeft de test een goede indicatie van gehoorbeschadiging. Een goede eerste stap als u het vermoeden heeft gehoorschade opgelopen te hebben.

 

Next Generation Text Service

Slechthorende en dove mensen gebruiken al jaren zogenaamde ‘textphones’. Dit zijn telefoons die geluid omzetten in tekst (en soms andersom) zodat dove mensen kunnen bellen. Met deze app verandert je telefoon in een textphone. Het is dan dus mogelijk om te bellen zonder een echte textphone te hebben.

 

TapTap

Is een app die, bij het waarnemen van bepaalde geluiden, de telefoon doet vibreren en het scherm laat knipperen. Dit is handig voor slechthorenden en dove mensen omdat het hun aandacht kan trekken naar geluiden die zij anders niet waar zouden hebben genomen. Denk aan alarmen, notificaties of zelfs een toeter. Het idee bestaat al langer in de vorm van signaleringssystemen, maar de technologische ontwikkelingen van de laatste tijd maken het mogelijk dit met uw telefoon te doen.

 

Op zoek naar gehoorbescherming, gehoorapparaten of gehooraccessoires zoals bijvoorbeeld een signaleringssysteem? Ontdek de mogelijkheden.

 

http://www.hethoorhuis.nl