Parts Components
Image default
Business / Automotive

Drie redenen om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering? Als je schade toebrengt aan iets dat niet aan jou toebehoort, dan zal je voor die schade moeten opdraaien. Voor dit soort schades kun je je dus verzekeren en dit wordt een aansprakelijkheidsverzekering genoemd. Waarom zou je zo een verzekering moeten aansluiten? Hieronder volgen er drie redenen.

Redenen aansprakelijkheidsverzekering aansluiten

Een ongeluk schuilt in een klein hoek 

Als jij schade toebrengt aan iemands eigendom zal je daarvoor moeten betalen. Maar natuurlijk gebeuren deze momenten onbewust. Stel je voor dat je je kind achterlaat op een verjaardagsfeest en hij per ongeluk een bal door het raam schiet. Omdat het jouw kind is zal jij dus voor het raam betalen. Zonder een aansprakelijkheidsverzekering komen de kosten uit je eigen zak. Heb je wel een verzekering dan ben je daarvoor gedekt. De aansprakelijkheidsverzekering dekt dus niet alleen jou, maar ook je partner en je kinderen.

Kosten kunnen hoog oplopen

 

Een bal door een raam schieten klinkt misschien zo erg nog niet. Je zou er misschien niet zoveel moeite mee hebben om dat te vergoeden. Echter is het iets anders als u (letsel) schade toebrengt aan iemand waar medische kosten bij komen. Dit kan nogal veel geld kosten.

Geld besparing

 

De aansprakelijkheidsverzekering wordt vaak ook meegerekend tot de woonverzekering. Dit geldt enkel voor particulieren. Als je dus meer dan één verzekering afsluit dan kun je een korting kijgen. Met een verzekering hoef je je dus niet af te vragen hoe je de door jouw aangerichte schade zult betalen.

Op www.aansprakelijkehidsverzekering.com kun je de verzekering van verschillenden aanbieders  

vinden en hun prijzen vergelijken. Voorkom dus onnodige kosten en laat je verzekeren.