Parts Components
Image default
Business / Automotive

Materialen die iedere loodgieter zou moeten hebben

 

Loodgieter zijn is een divers beroep. Waar de loodgieter voorheen vooral verstopte leidingen moest ontstoppen of een sifonnetje moest vervangen, is hij tegenwoordig een manusje van alles; van complete badkamerrenovaties, tot het aansluiten van CV ketels, het installeren van een vloerverwarming tot wie weet wat. Wij hebben de meest essentiële benodigdheden voor je op een rij gezet, zodat ook jij niks tekort zult komen, ook als je zelf geen loodgieter bent, maar er gewoon van houdt om zelf aan de slag te gaan.

Als loodgieter moet je diverse dingen kunnen. We hebben de meest essentiële gereedschappen voor je op een rij gezet, gesorteerd op toepassing.

Buigen

Allereerst moet je kunnen buigen. Hiervoor zijn buigtangen een geweldig hulpmiddel. Een kwalitatieve buigtang helpt je een heel eind op weg als je voorzichtig iets moet kunnen buigen.

Snijden

Voor het snijden zijn pijpsnijders van essentieel belang. Een kwalitatieve pijpsnijder is helemaal niet zo duur, maar je kunt er wel jaren mee vooruit. Even meten en je kunt direct aan de slag.

Fitten

Fittingen, schroeven en andere uiteinden zijn niet met het handje vast te draaien. Het is daarom belangrijk dat je over de juiste schroefsleutels, waterpomptangen en andere benodigdheden beschikt.

Overig

Zo zijn er nog veel meer gereedschappen die niet moeten ontbreken bij iedere doe-het-zelver. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schroevendraaiers, twisters, tackerapparaten en meer.

Wil je het juiste gereedschap inslaan, maar weet je niet waar je moet beginnen. Loodgietshop staat bekend om haar uitgebreide collectie loodgietersmaterialen en ander gereedschap. Bekijk hun website om meer te weten te komen over de mogelijkheden en laat je vrijblijvend adviseren door hun loodgieters. Hierdoor weet je zeker dat je het juiste gereedschap in huis haalt en niet misgrijpt!