Parts Components
Image default
Business / Automotive

Online een occasion kopen

Wanneer je online occasion wilt kopen dan is het verstandig om goed na te denken over de aankoop. Tenzij je een auto bij https://bynco.com/ gaat kopen. Bij Bynco heb je 2 weken de tijd om de auto goed te bekijken en een proefrit te maken. Maar wanneer je niet online occasion gaat kopen op bynco.com, dan is het verstandig om een paar tips in het achterhoofd te houden. Deze tips ga ik in dit artikel geven, het zijn handige tips om geen kat in de zak te kopen wanneer je online op zou gaat naar een occasion.

Ten eerste is het belangrijk bij een online occasion kopen om een budget in je achterhoofd te houden. Heb jij bijvoorbeeld € 15.000 euro over voor een auto, zoek dan ook een auto die binnen deze € 15.000 euro blijft. En hou nog enige ruimte voor vervangen van eventuele schades of mankementen. Een auto heeft ook af en toe zijn onderhoudsbeurt nodig, en het is verstandig om dit na aankoop van de occasion uit te laten voeren. Stel dat de garage tegen een paar punten aanloopt die gemaakt moeten worden dan heb je hier een buffer voor overgehouden. Hou ouder de auto hoe meer kans op hogere onderhoudskosten. Ook al ben je zelf handig, originele onderdelen zijn vaak duur.

 Zoals ik al aangaf geeft https://bynco.com/ precies aan of er schade op het voertuig zit, en geeft 2 weken de tijd aan de koper om de auto te proberen. Een erg goede service, en heel transparant. Bij online occasion kopen is dit niet het geval, dus doe goed onderzoek naar het model auto. Zo ben je op de hoogte van de eventuele problemen die dit model kan hebben. Deze problemen zou je bij het bekijken van de auto uitvoerig kunnen bekijken of testen.

Bekijk de dealer op Google.

Staan er vreemde verhalen online over deze garage of verkoper, ga er dan van uit dat u een kat in de zak kunt kopen. Kijk nog even rond bij andere dealers. Je wilt natuurlijk een eerlijke en betrouwbare dealer wanneer je een auto gaat kopen. Vertrouw nooit op keurmerken die op een website kunnen staan. Het hoeft niet zo te zijn dat een bedrijf ook daadwerkelijk deze keurmerken mag voeren. Er zijn veel bedrijven die misbruik maken van deze keurmerken om eerlijk en betrouwbaar over te komen bij de koper. Elke verkoper of garage kan een RDW-erkenning aanvragen, dit heeft echter niks te maken met de auto’s die deze verkoper verkoopt.

Denk ook altijd een tijdje na over de auto, ga niet direct over op koop.

Denk er rustig over na want het is een hele smak geld. Laat je niet gek maken door de verkoper, deze zeggen vrijwel bij iedereen dat er nog meer gegadigden zijn. Impulsaankopen zijn vaak verkeerd, en u wilt niet met een slechte auto zitten.

Om er zeker van te zijn dat de auto goed is kunt u deze natuurlijk onafhankelijk laten keuren door een keurmeester. Deze zijn in te huren via het internet. Online occasion kopen zou ik aanraden bij https://bynco.com/, omdat deze exact vertellen wat de staat van de auto is, en erg transparant zijn. Bynco verkoopt alleen goede auto’s en staat achter elke verkoop. De auto’s zijn daarnaast ook technisch gekeurd en u kunt door middel van 360 graden camera’s in- en rondom de auto kijken.