Parts Components
Image default
Business / Automotive

Wat orthodontie voor je kan doen

Het is natuurlijk heel belangrijk dat je een goed werkend gebit hebt. Wanneer je gebit minder goed werkt dan kan dat pijn veroorzaken, en dat wil natuurlijk niemand. Vooral bij kinderen is het van belang dat het gebit een goede werking heeft, omdat zij nog groeien en een gebit waaraan dingen mankeren zal ook verkeerd gaan groeien.  Het is daarom dus ook belangrijk dat je er zo goed mogelijk voor zorgt dat een kind een zo goed mogelijk werkend gebit zal krijgen.

Dat is ook een reden waarom mensen steeds vaker met hun kinderen een bezoekje brengen aan de orthodontist. Want door orthodontie kind zullen niet alleen de klachten van een kind afnemen, maar zal het er ook voor zorgen dat het gebit verandert wordt. Een kind kan nog groeien, waardoor het gebit ook makkelijk gecorrigeerd kan worden. Orthodontie volwassene is dan ook veel lastiger en de behandelingen duren dan ook veel langer, ook is het resultaat meestal minder dan wanneer je de behandeling gehad hebt toen je kind was.

Wanneer de orthodontische technieken echter niet werken is er een mogelijkheid dat je wordt geopereerd. In de operatie wordt jouw gebit weer helemaal goed verzorgd. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een kaakoperatie of met een kin correctie. Met beide behandelingen kan iemand goed geholpen worden. Zeker een kaakcorrectie werkt in de meeste gevallen goed. Een kaakcorrectie wordt meestal alleen gedaan bij mensen die heel veel last hebben van hun kaak. Soms hebben zij last van hun kaak gekregen omdat ze een kaakontsteking hadden, maar soms staat een kaak niet goed en hebben ze last omdat hun kaak wringt, waardoor elke beweging pijn gaat doen. Een kaakcorrectie zorgt er dan voor dat de kaak van deze mensen wordt recht gezet zodat ze geen last meer hebben van de pijn die je had.

http://www.orfeokliniek.nl