Parts Components
Image default
Business / Automotive

Vergroot de veiligheid op de werkvloer door de juiste opleiding

Een heftruck is absoluut geen speelgoed.. Een heftruck is niet zomaar een hulpmiddel, deze machine kan soms wel vijf ton wegen. Absoluut geen kleinigheid dus. Daarom is het van groot belang dat er verstandig wordt omgegaan met dit hulpmiddel. Met een goede heftruckopleiding kunt u het verschil maken. Een heftruckopleiding kan uw zorgen uit handen nemen, waarmee de veiligheid in uw magazijn verbetert worden.

Het belang van grondige instructies

Een professionele heftruckopleiding is naast dat het belangrijk is ook noodzakelijk. Een bedrijf die gebruik maakt van heftrucks is volgens de Arbowet en verzekeraars verplicht om alle heftruckbestuurders grondig te instrueren. Nu denkt u misschien dat dit ook wel gedaan kan worden door een van uw beste heftruckbestuurder met veel ervaring, maar dit is niet verstandig. Op het moment dat er een ongeluk plaatsvindt dan moet u in staat zijn om de heftruckcertificaten van de betreffende medewerkers te tonen. Wanneer u dit niet doet omdat deze mensen niet over een heftruckcertificaat beschikken dan kunnen de Arbowet en verzekeraar u het erg moeilijk maken. Zo zal de Arbowetgeving u aansprakelijk stellen en voorwaarden gaan stellen. Verder zullen de verzekeraars u geen geld uitkeren om uw schade mee kunnen te betalen. Het niet hebben van een heftruckcertificaat kan dus veel verschillende problemen opleveren. Voorkom dat er problemen ontstaan en laat uw medewerkers professioneel instrueren door een heftruckopleiding. Wanneer de medewerkers de training voldoende hebben afgerond en hun heftruckcertificaat hebben ontvangen zijn ze in staat om veilig te werken en gevaarlijke situaties te overzien en te voorkomen.

Onze heftruckopleiding biedt meerdere mogelijkheden

Tevens bieden wij de mogelijkheid om de heftruckopleiding te combineren met een reachtruckopleiding. Aan het einde van de dag haalt uw medewerker dan niet alleen een heftruckcertificaat, maar dus ook een reachtruckcertificaat. Naast deze opleidingen bieden wij ook een hoogwerkercursus, hijsenopleiding en nog veel meer. Bij alle heftruckopleidingen behandelen en trainen we ook de stapelaar, hiervoor ontvangt u aan het einde van de cursus automatisch een stapelaarcertificaat.

http://www.blomopleidingen.nl/