Parts Components
Image default
Business / Automotive

Vespa scooter kopen

Je ziet steeds meer scooters rijden op de weg, maar er kan er maar één de beste zijn. Dat is na al die jaren nog steeds de enige, echte Vespa scooter. Sinds 1946 zijn er veel nieuwe modellen op de markt verschenen, met steeds weer nieuwe innovaties. Als je wilt rijden op de beste scooter moet je ook vandaag de dag nog een Vespa kopen.

 

Geschiedenis van de Vespa scooter

Na de Tweede Wereldoorlog mochten Duitse en Italiaanse fabrieken geen oorlogsmaterieel meer bouwen. Piaggio was destijds een Italiaanse fabrikant van vliegtuigen. Met onderdelen van die vliegtuigen werden de eerste Vespa scooters gemaakt. Het landingswiel van een vliegtuig werd bijvoorbeeld hergebruikt als een scooterwiel van de Vespa.

 

De naam Vespa is het Italiaanse woord voor Wesp. Voor deze naam werd gekozen omdat Vespa scooters de vorm hebben van een wesp. Een ander opvallend kenmerk was de doorstap in het midden. Daarmee kon je ook met een rok of jurk rijden. Veel vrouwen waren enthousiast over dit design en wilden direct een Vespa kopen.

 

Welke Vespa scooters kun je momenteel kopen?

Op dit moment zijn er twee Vespa scooter modellen te koop; de Vespa Sprint en de Vespa Primavera. De Sprint is de opvolger van de Vespa S scooter, een sportief model die uiterst wendbaar is in het drukke stadsverkeer. De Vespa Primavera is na lange afwezigheid weer helemaal terug van weggeweest. Deze Vespa scooter heeft die klassieke retro look met alle moderne technologie zoals een elektrische ontsteking en zeer goede schijfremmen. De elementen van chroom maken deze Vespa scooter helemaal compleet!

 

Wil je ook een Vespa kopen?

Je kunt kiezen om de Vespa scooter direct te betalen, je kunt ook een lease contract afsluiten. Dat is hetzelfde als een Vespa kopen, maar je betaalt de scooter in 72 termijnen. Daarmee betaal je slechts een paar tientjes per maand. Vraag naar de voorwaarden voor een Vespa scooter leasen. Zowel de Vespa Primavera als de Vespa Sprint zijn heerlijke en betrouwbare scooters om op te rijden. Met dat klassieke Italiaanse design en de uitstekende Europese bouwkwaliteit is een Vespa scooter kopen een uitstekende keuze!