Parts Components
Image default
Business / Automotive

Waar let je op bij de koop van een led lamp?

Wanneer je een LED lamp wil gaan aanschaffen zijn er natuurlijk een aantal zaken waar je op moet letten, zodat je zeker weet dat je een goede aankoop doet! Maar waar je precies op moet letten, kan soms verwarrend zijn. Er is online al veel informatie te vinden over verschillende LED lampen en de specificaties hiervan, maar toch is dit niet altijd even duidelijk. Vandaar dat in dit artikel een aantal belangrijke punten onder elkaar worden opgesomd zo dat je een duidelijk beeld krijgt van de punten waar je op moet letten wanneer je een LED lamp koopt.

Verschillende soorten LED verlichting kopen

Als de keuze is gemaakt om een LED lamp te gaan aanschaffen, is er natuurlijk een erg ruime keuze aan verschillende led lampen. Het kopen van een LED lamp vergt daarom zeker de nodige voorkennis zodat je precies weet welke LED lamp het beste aansluit bij je wensen.

Een LED lamp kan bijvoorbeeld sterk verschillen in kleurtemperatuur. Er zijn LED lampen met wit licht, dit staat erg koel. Maar er zijn ook LED verlichtingen met warm licht. Dit zorgt juist weer voor een warme sfeer.

Daarnaast zit er ook verschil in de lichtopbrengst. Deze lichtopbrengst wordt gemeten in Lumen. Dit is ook een belangrijk aspect wanneer je een LED lamp koopt. Een LED lamp kopen kan daardoor misschien een hele opgave lijken, maar toch is het prima te doen wanneer je precies weet wat je nodig hebt.

Tot slot is de levensduur van de lamp natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. De ene lamp gaat erg kort mee, terwijl de andere LED lamp ontzettend lang mee gaat. Enige kennis hier over kan teleurstelling voorkomen wanneer je bijvoorbeeld verwacht dat je LED lamp enorm lang mee gaat, terwijl hij in werkelijkheid maar een korte tijd brandt.

http://zone-atex.nl/led-lampen-kopen/