Parts Components
Image default
Business / Automotive

Roddel nieuws

Iedereen doet het wel en iedereen houdt er ook wel van; roddelen. Overal delen mensen wel sappige verhalen met elkaar over de ander en dan voornamelijk de slechte verhalen die de ander beter doen laten lijken. Het roddelen over andere is een bezigheid die al honderden jaren oud is. Deze sociale bezigheid is overal terug te zien in de Nederlandse samenleving. Zo zijn er speciale media die verhalen over celebrity nieuws naar buiten brengen die vaak niet eens waar zijn. Ze verspreiden dus enorm veel roddel. Je hebt bijvoorbeeld de Story en de Sorry. Deze twee tijdschriften staan vol met roddelnieuws. Wekelijks verschijnen hier de meest bijzondere verhalen over beroemdheden. Naast de tijdschriften zijn er speciale tv-programma’s die zich wijden aan roddels. Zo bespreek RTL-boulevard altijd het laatste nieuws tussen de Nederlandse beroemdheden en ook daar komen veel roddels voor. De Nederlandse samenleving kickt gewoon erg op zulke media, maar hoe gaat dit allemaal precies in zijn werking? In deze blog gaan we je er meer over vertellen.

Het laatste nieuws over de beroemdheden komt natuurlijk tot stand dankzij de journalisten die dicht bij de beroemdheden staan.  Het zijn voornamelijk kennissen die informatie doorspelen naar de journalisten of verslaggevers. De verslaggevers hebben connecties bij de grote kanalen zoals de RTL. Daar wordt de roddel of het nieuws gedeeld met de rest van Nederland.

Naast de verslaggevers zijn moet natuurlijk eerst de redacteur toestemming geven om er over te praten op de televisie of om het artikel te publiceren. De redacteur zal eerst nagaan of het wel kan kloppen of niet. En of het verhaal niet te gek is, zodat het heel erg ongeloofwaardig overkomt. Het moet wel deels kloppen, maar natuurlijk niet helemaal want het blijft tenslotte een roddel.

Als laatst zijn de fotografen daar om je een beeld te geven bij het scenario. Zonder foto’s is het natuurlijk lastig te geloven.

https://www.showbizz24.be/