Parts Components
Image default
Business / Automotive

Snel uw autowrak verkopen

Het internet is een ware uitkomst als het gaat om een autowrak verkopen. Je bereikt snel een groot aantal bedrijven die mogelijk interesse hebben in het autowrak. Wanneer je kiest voor Besteautobod.be dan kun je gratis en vrijblijvend de auto laten veilen en hem meteen verkopen wanneer er zich een goed bod voordoet. Je loopt dus geen enkel risico.

 

Wanneer is een auto een autowrak

Een wagen die veel schade heeft wordt een autowrak genoemd. Veel schade is gekoppeld aan een hoog schadebedrag. De herstelkosten zijn dus meer dan 25% van de restwaarde van de auto. Stel dat een auto 5000 euro waard is in goede conditie, en de schade bedraagt meer dan 1250, dan kan deze al in de categorie autowrak terecht komen. In de volksmond noemt men een autowrak een wagen die betrokken is geweest bij een ongeval waarbij de voorkant van de wagen waar beschadigd is en/of niet meer rijdbaar is. Motorschade kan er ook toe leiden dat het een wrak genoemd wordt. Motorschade kan namelijk erg kostbaar zijn. Als voorbeeld kan een gebroken distributieriem ervoor zorgen dat de auto niet meer kan starten, en de herstellingskosten liggen hierbij vaak boven de 1500 euro. Wanneer de distributieriem breekt komt namelijk de nokkenas stil te liggen waardoor ook de kleppen stil komen te staan. De zuigers blijven wel in beweging en stoten tegen de kleppen aan. Hierdoor ontstaat er ernstige schade binnenin de motor waarbij veel onderdelen vervangen moeten worden.

 

Verzekering die niet betaalt

Een veel voorkomend probleem is dat de verzekering niet betaald bij schade aan het eigen voertuig. Rijdt u als voorbeeld achteruit tegen een boom of paal aan, dan zijn de kosten voor uzelf. Wanneer een andere auto tegen die van u aanrijdt, en deed niets verkeerd, dan moet de verzekering van de tegenpartij uitbetalen. In dit geval wordt uw schade wel vergoed.,

Welke merken en modellen

Bij de autoveiling van Besteautobod kun je ieder merk en model wagen kosteloos aanmelden. Bekende merken zoals Volvo, Renault, Seat, Alfa Romeo, kun je vrijblijvend aanmelden, maar ook minder bekende merken zoals Dacia of Lancia zijn van harte welkom.

 

Keuring niet nodig

Bij een autowrak verkopen is een keuring is niet nodig. Het autowrak kan zonder keuring probleemloos en snel verkocht worden, wat er ook aan mankeert. Dit scheelt tijd en geld!