Parts Components
Image default
Business / Automotive

Toch gemakkelijk een schadeauto verkopen!

⭐⭐⭐⭐⭐ Een schadeauto is vaak niet gewild. Dit komt omdat veel particulieren niet zitten te wachten op een auto met schade. Particulieren willen in principe snel kunnen genieten van hun nieuwe aankoop, en op een schadeauto zit niemand te wachten. Via de autoveiling kun je wel snel een schadeauto verkopen omdat je via die weg direct autoinkopers en autobedrijven bereikt. Deze partijen zijn wel geïnteresseerd in beschadigde voertuigen omdat ze als geen ander snel en voordelig schadeherstel kunnen uitvoeren.

 

Rapper verkopen dan u denkt

Een schadeauto verkopen kan dus sneller dan u denkt, en waarschijnlijk voor meer geld dan u denkt. U kunt er gratis achterkomen wat uw wagen exact waard is door hem vrijblijvend aan te melden op de autoveiling van Besteautobod. Via de veiling kunnen ruim 5000 aangesloten garagisten een bod uitbrengen en het hoogste bod wordt u toegestuurd. U beslist wat u met het bod doet. Vind u het bod interessant en wilt u de schadeauto verkopen (autowrak), dan kan dat direct. Vaak kan dezelfde dag of de dag erop de auto al worden opgehaald waarbij er meteen met u wordt afgerekend. De wagen hoeft niet gekeurd te zijn. U hoeft deze niet te laten keuren voor verkoop (verkoopkeuring) of iets dergelijks.

 

Schade laten herstellen erg duur

Schadeherstel is normaal gesproken erg kostbaar. Een kapotte bumper laten vervangen kost u al snel 400 euro wanneer u een 2de hands bumper in dezelfde kleur van een sloperij wilt laten plaatsen. Er even vanuit gaan dat de carrosserie niet beschadigd is toen de bumper defect raakte. Een nieuwe bumper kost snel 1200 euro. Een nieuwe bumper moet namelijk eerst in kleur worden gespoten. Daarnaast moet de oude bumper worden gedemonteerd en de nieuwe gemonteerd. Ook dit kost tijd en geld.

 

Wat kost een deuk laten uitdeuken

Een bumper is doorgaans nog een goedkoop en makkelijk te vervangen onderdeel. Wanneer u een deuk in de zijkant van uw wagen heeft zitten, dan kunnen de kosten veel verder oplopen. De deuk moet worden uitgedeukt, en vaak wordt dit van binnenuit gedaan. Dit betekent dat de schade herstellen er goed bij moet kunnen en dat er delen van de wagen gedemonteerd moeten worden om er goed bij te kunnen. Als de deuk is teruggedeukt, dan wordt de plek ontvet, geschuurd, geplamuurd, en nogmaals geschuurd en geplamuurd totdat het geheel glad is. Daarna wordt er een grondlaag opgespoten welke afgewerkt wordt met een gekleurde laklaag. Indien de auto voorzien was van een metallic lak dan wordt de gekleurde laklaag nog eens met een transparante laag afgewerkt. Wanneer dit allemaal gebeurt is dan moet de nieuwe lak worden uitgepoetst. Veel werk dus allemaal wat veel tijd kost, en tijd kost geld. Een deuk kan daarom, afhankelijk van de omvang, zo’n duizend tot tweeduizend euro kosten.

 

Verkopen via de autoveiling bijna altijd de beste oplossing. Zonder kosten te maken of risico te lopen kunt u vrijblijvend de wagen laten taxeren door meer dan 5000 erkende garagisten. Het hoogste bod wordt naar u doorgestuurd. U beslist of u de schadeauto hiervoor verkoopt of niet.